Po anonimo skambučio vėl evakuota Panevėžio mokesčių inspekcija

Ketvirtadienio popietę policijos pareigūnai evakavo darbuotojus ir lankytojus iš Panevėžio apskrities valstybinės mokesčių inspekcijos pastato Durpyno gatvėje. Anonimas telefonu pranešė, kad pastatas sprogs. Tai jau antras kartas per pusmetį, kai gąsdinama, kad šis pastatas sprogs.

Iš Panevėžio apskrities mokesčių inspekcijos pastato buvo evakuoti darbuotojai ir lankytojai.<br>V. Petrauskienės nuotr.
Iš Panevėžio apskrities mokesčių inspekcijos pastato buvo evakuoti darbuotojai ir lankytojai.<br>V. Petrauskienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Virginija Petrauskienė, Rasa Stundžienė

Nov 7, 2013, 2:50 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 1:03 PM

Prieš pietus į policiją paskambinę mokesčių inspekcijos darbuotojai pranešė sulaukę dviejų neprisistačiusio vyriškio skambučių. Anonimas pranešė, kad Panevėžio mokesčių inspekcijos pastate yra padėtas sprogmuo, kuris sprogs 14 val.  Nenustatytas vyriškis paskambino verslo liudijimus suteikiančios specialistės telefonu. "Jis ramiu ir maloniu balsu pasakė, kad paliktume pastatą, nes po valandos viskas išlėks į orą. Nieko paklausti nesuspėjau, nes skambintojas padėjo ragelį. Aš tik pagalvojau, kaip toks malonaus balso žmogus gali daryti tokius dalykus", – sakė vos kelis mėnesius šioje įstaigoje dirbanti specialistė.

Panevėžio valstybinės mokesčių inspekcijos vadovas Aldas Skvarnavičius lrytas.lt sakė, kad pastate dirba per 200 šios įstaigos specialistų. Jie visi per 10 minučių be panikos paliko savo darbo vietas. Lankytojų tuo metu, kai buvo paskelbta evakuacija, pastate buvo nedaug.

Lauke besibūriuojantiems savo pavaldiniams A.Skvarnavičius pasakė, kad jie gali ramiai eiti namo, nes šiandien į darbą nebeteks grįżti. Įstaigos pastatas buvo apjuostas "Stop" juosta, prie jo budi specialiosios tarnybos, elektros tinklų, vandentiekio, dujų avarinių tarnybų atstovai.

Anonimo minėtu laiku sprogimas nenugriaudėjo, tačiau žmonės nebus įleidžiami į pasatą, kol jo nepatikrins iš Vilniaus atvažiavę greitojo reagavimo rinktinės „Aras“ pareigūnai.

Tai jau antras kartas per pusmetį, kai anonimas priverčia evakuoti žmones iš šio pastato. Balandžio 30 dienos popietę po anoniminio skambučio apie padėtą bombą, iš Panevėžio apskrities mokesčių inspekcijos pastato buvo evakuota apie 200 darbuotojų ir maždaug 300 klientų. Tarp pastarųjų – daug pajamų ir turto deklaruoti, įsigyti verslo liudijimų atėjusių žmonių.

Anonimas, pridaręs daug žalos ir melagingai sukėlęs ant kojų specialiąsias tarnybas, nebuvo nustatytas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.