Ieškodami dingusio S.Klemenio policijos pareigūnai tikrina net sapnus

Savaitgalį Mažeikių rajone bus tęsiama intensyvi dingusio Simono Klemenio paieška. Devyniolikos metų vaikinas be žinios dingęs jau savaitę.

Simonas Klemenis dingo prieš savaitę.<br>Mažeikių PK nuotr.
Simonas Klemenis dingo prieš savaitę.<br>Mažeikių PK nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Evelina Valiuškevičiūtė

Nov 8, 2013, 5:21 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 12:19 PM

„Taip, vis dar tęsiamos intensyvios paieškos. Šį savaitgalį bus vykdoma nenutraukiama dingusio jaunuolio paieška“, – portalui lrytas.lt sakė Mažeikių policijos komisariato viršininkas Imantas Motiejūnas.

Policijos viršininkas sakė, kad ketvirtadienį paieška buvo vykdoma Plungės rajone.

„Buvo tikrinamos tam tikros versijos ir informacija. Ten dirbę narai apžiūrėjo kai kuriuos vandens telkinius. Tikriname visur, kur tik įmanoma“, – pavargusiu balsu kalbėjo I.Motiejūnas.

Policijos pareigūnai gauna labai daug pranešimų iš gyventojų. Dauguma jų nepasitvirtina arba yra visiškai prasilenkiantys su tikrove ar logika.

„Atvirai pasakius, informacijos gauname tikrai labai daug. Patikriname visus gautus pranešimus. Gyventojų suteiktos žinios – tikrai plataus spektro. Kai kurie pranešimai net absurdiški, bet vienaip ar kitaip turime patikrinti viską“, – aiškino policijos viršininkas.

Jis pasakojo, kad gyventojai praneša tai, ką išpranašauja aiškiaregiai, kai kurie skambina į policiją net prisisapnavus. „Tačiau visur taip pasitaiko“, – suprasdamas, kad gyventojai stipriai jaudinasi dėl dingusio jaunuolio likimo, tarstelėjo I.Motiejūnas.

Be to, pareigūnams paskambinę žmonės painiojasi laike ir negali tiksliai pasakyti, kada matė vaikiną. Buvo tokių pranešimų, kad jau prasidėjus policijos paieškai, S.Klemenis buvo pastebėtas viename Lietuvos miestų. Tačiau ši informacija buvo klaidinga.

Savaitgalį ir toliau bus šukuojamos Mažeikių apylinkės. Paieškoms bus pakeltas pasieniečių sraigtasparnis. Kiek laiko truks intensyvi paieška, I.Motiejūnas nelinkęs prognozuoti.

„Kai pamatome, kad veiksmai neduoda naudingos informacijos ir nėra jokio rezultato, tuomet paieškos nutraukiamos. Bet šiuo metu darbų tempo nemažinsime. Tol, kol dar nepatikrinome visų galimų realių versijų“, – patikino pareigūnas.

Dingo po susitikimo su klasės draugais

Vilniaus Gedimino universitete transporto inžineriją studijuojantis S.Klemenis dingo naktį į lapkričio antrąją grįždamas į namus iš Sedoje vykusio klasės draugų susitikimo.

Iš bendraklasių susitikimo į namus S.Klemenis susiruošė apie antrą valandą nakties. Kartu patraukė dar trys klasės draugai. Vaikinai išsiskyrė prie parduotuvės „Aibė“.

S.Klemenis draugams sakė, kad jį į maždaug už septynių kilometrų esančius namus parveš tėvas, kurį jis išsikvies telefonu. Tačiau artimiesiems vaikinas nepaskambino.

Nesulaukę sūnaus skambučio tėvai patys bandė jam prisiskambinti, tačiau to padaryti nepavyko – S.Klemenio telefonas buvo išjungtas.

Asmenis, mačiusius Simoną Klemenį ar žinančius jo buvimo vietą, prašome pranešti Mažeikių rajono policijos komisariato budėtojui telefono nr.: 8 443 98 150 arba bendruoju pagalbos telefono nr. 112.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.