Teisė už patrankos šūvį

Marijampolės pataisos namuose įkalintiems bičiuliams kvaišalų siuntą mėginęs nuskraidinti 31 metų alytiškis Robertas Kapočius pats įklimpo – jis teisiamas už didelio kiekio narkotinių medžiagų platinimą.

Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas

Nov 9, 2013, 8:50 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 12:11 PM

Anksčiau 7 kartus teistas vyriškis įkliuvo šiemet birželio 10-ąją maždaug 200 metrų nuo Marijampolės pataisos namų tvoros. Jis automobiliu „Volkswagen Golf” atvyko į daugiabučio kiemą Beržų gatvėje – ši vieta tinkamiausia nuskraidinti draudžiamus daiktus nuteistiesiems. Apie tai rašo dienraštis „Lietuvos rytas“.

R.Kapočius žygiui pasirinko netinkamą transporto priemonę, mat priekinė „Volkswagen” dalis buvo smarkiai apniokota, ir vietos gyventojai apie tai pranešė policijai.

Į nurodytą vietą buvo nusiųstas kelių policijos ekipažas, mat kilo įtarimų dėl „Volkswagen” dalyvavimo eismo įvykyje. Vėliau sulaikytasis nurodė tiesiog įvažiavęs į pakelės griovį.

Pareigūnai sustabdė alytiškio vairuojamą automobilį ir liepė jį pastatyti atokiau, kad netrukdytų važiuoti kitiems vairuotojams. Pasinaudojęs proga vyriškis iš mašinos salono vadinamąja suspausto oro patranka iššovė paketą.

„Pakėliau galvą ir išvydau danguje skriejantį daiktą”, – Kauno apygardos teisme vykusio posėdžio metu liudijo patrulis Tadas Armalas. Paketas nuskriejo apie 100 metrų ir nusileido pievoje netoli degalinės.

Šauta į priešingą nuo pataisos namų pusę. Tyrėjai mano, kad tokiu būdu mėginta atsikratyti įkalčių.

Patruliai iš pradžių manė, kad nuteistiesiems mėginta perduoti mobiliojo ryšio telefonus, tačiau atidarę paketą pareigūnai išvydo miltelius.

Vėliau ekspertai išsiaiškino siuntinio turinį – tai 4 gramai kokaino, 65 gramai heroino, 3 gramai kvaišalų MDMA ir 84 gramai metamfetamino.

Ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad kvaišalų siunta R.Kapočiui tą pačią dieną buvo perduota Alytuje, tačiau tai padariusio žmogaus nepavyko atskleisti.

Teisiamasis nurodė, kad jo pažįstamas Donatas paprašė permesti siuntinį į Marijampolės pataisos namų teritoriją, tačiau jame turėjo būti telefonai. Apie kvaišalus jis esą nieko nežinojęs.

Pasak R.Kapočiaus, Donatas taip pat buvo atvykęs į įvykio vietą, bet pasirodžius pareigūnams pasišalino. Patruliai tikino netoliese jokių kitų žmonių nematę.

Pastarąjį kartą R.Kapočius laisvės atėmimo bausmę atliko būtent Marijampolės pataisos namuose ir į laisvę išėjo tik 2012-ųjų gegužę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.