Seserį ir draugę apvogusiai svetimšalei – dveji metai nelaisvės

Teisę laikinai gyventi Lietuvoje turinčiai Rusijos pilietei 34 metų Juliai Rubenei bent jau kelerius metus neteks sukti galvos dėl šio leidimo pratęsimo.

Daugiau nuotraukų (1)

Ričardas Vitkus

Nov 11, 2013, 3:37 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 11:04 AM

Pirmadienį Šiaulių apylinkės teismas J.Rubenę pripažino kalta dėl vagystės stambiu mastu ir skyrė jai dvejus metus nelaisvės.

Nuteistoji nuo jos nukentėjusiai seseriai bei buvusiai draugei turės atlyginti daugiau nei pusės milijono litų žalą.

Šiauliuose gyvenanti J.Rubenės sesuo Olga Kniazeva dėl papuošalų vagystės į policiją kreipėsi 2011-ųjų pavasrį.

Į namus grįžusi šiaulietė neberado seifo, kuriame laikė savo papuošalus. Keliolikos tūkstančių litų žalą patyrusi moteris įtarė, kad ją apvogti galėjo sesuo, po kurios vizitų vis kas nors prapuldavo.

Vagystę tirti ėmę pareigūnai taip pat įtarė, kad ją galėjo įvykdyti nukentėjusiajai artimas žmogus, nes namuose jokių laužimo žymių nebuvo rasta.

2011 metų gruodžio 2 dieną į policiją dėl stambios brangenybių vagystės į policiją kreipėsi buvusio Šiaulių nusikalstamo pasaulio šulo Vidmanto Kavaliuko našlė Daiva Kavaliukienė.

Proginių drabužių nuoma besiverčianti D.Kavaliukienė pranešė, kad iš jos namuose esančio seifo dingo įvairūs papuošalai ir apie kilogramas aukso laužo.

Pareiškimą policijai parašiusi šiaulietė nurodė, kad dėl vagystės patyrė 353 tūkstančių litų žalą. Vėliau paaiškėjo, kad iš seifo pavogta vertybių už 491 tūkstantį litų.

Kadangi jokių laužimo žymių nebuvo rasta, pareigūnai įtarė, kad ir šią šiaulietę galėjo apvogti koks nors jos pažįstamas.

Kad brangenybes iš seifo išnešė gera jos draugė J.Rubenė, D.Kavaliukienė išsiaiškino pati – po vagystės praėjus maždaug pusmečiui šiaulietė viename lombarde aptiko iš jos pavogtą papuošalą.

Paaiškėjus, kas vogtą papuošalą atnešė į lombardą, J.Rubenė buvo sulaikyta. Per kratą pas įtariamąją buvo rasta daug įvairių lombardų kvitų bei dalis iš sesers namų pavogtų papuošalų.

Demaskuota J.Rubenė pabandė susitarti su seserimi - už pareiškimo iš policijos atsiėmimą vagilė pažadėjo seseriai sumokėti 20 tūkstančių litų. Kai O.Kniazeva nesutiko paimti pinigų, J.Rubenė ėmė neigti kaltę dėl vagystės.

Neigdama vagystę iš sesers namų J.Rubenė prisipažino apvogusi savo draugę D.Kavaliukienę, tačiau tvirtino, kad pavogė daug mažiau vertybių, nei jai buvo inkriminuota.

Seifą bei seifo raktą draugės namuose aptikusi J.Rubenė brangenybes pavogė per kelis kartus.

Kalta dėl abiejų vagysčių pripažinta J.Rubenė teismo sprendimu savo seseriai privalės atlyginti 14 tūkstančių 226 litų turtinę bei 500 litų neturtinę žalą.

D.Kavaliukienei J.Rubenė turės atlyginti 490 tūkstančių 900 litų turtinę ir 5000 litų neturtinę žalą.

Dvejiems metams nelaisvės nuteista vagilė iki nuosprendžio įsiteisėjimo liko laisvėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.