Pasieniečiams vėl įkliuvo baudų nemokanti kontrabandinių rūkalų prekiautoja

Pardavėja ir pirkėja buvo sulaikytos su įkalčiais.

Pardavėja ir pirkėja buvo sulaikytos su įkalčiais.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Pardavėja ir pirkėja buvo sulaikytos su įkalčiais.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-11-12 11:57, atnaujinta 2018-02-20 10:39

Pirmadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Pagėgių rinktinės Kriminalinės žvalgybos skyriaus pareigūnai Šilutės autobusų stotyje stebėjo nekart jiems įkliuvusią 55 metų šilutiškę. Pasieniečiai užfiksavo ir sandėrį - nelegali prekiautoja kitai moteriai pardavė 40 pakelių kontrabandinių baltarusiškų cigarečių.

Pardavėja ir pirkėja buvo sulaikytos su įkalčiais.

Pasieniečiai pardavėjai dėl akcizais apmokestinamų prekių laikymo ar realizavimo pažeidžiant nustatytą tvarką pradėjo administracinės bylos teiseną.

Nekart už analogiškus pažeidimus įkliuvusiai Šilutės gyventojai gresia maksimali už tokius pažeidimus numatyta administracinė bauda, kuri sieks nuo 20 iki 50 tūkst. litų. Sprendimą priims teismas.

Atsakomybės neišvengs ir kontrabandinių rūkalų įsigijusi 54 metų pirkėja. Jai irgi pradėta administracinės bylos teisena. Už tokį pažeidimą pirkėjai gresia bauda nuo 1 iki 5 tūkst. litų.

Kontrabandinių rūkalų pardavėjai skirtų ir nesumokėtų baudų suma jau perkopė 150 tūkst. litų. Dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis ir prekybos kontrabandinėmis cigaretėmis šilutiškė nesyk yra įkliuvusi ir VSAT, ir policijos pareigūnams.

Kontrabandinių rūkalų pardavimu besiverčianti ir baudų nemokanti moteris yra bedarbė, gauna valstybės skiriamas pašalpas. Be to, savo nelegalią veiklą ji teisina tuo, kad augina nepilnametį vaiką ir turi sveikatos problemų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.