Teismas vėl sprendė R.Mikutavičiaus nužudymo organizatoriaus V.Belecko likimą

Kalėti iki gyvos galvos už

V.Beleckas 1999 m. buvo įtrauktas į linkusių pabėgti asmenų įskaitą, iš kurios buvo išbrauktas tik 2011 m. kovo 10 d.<br>T.Bauro nuotrauka iš archyvo
V.Beleckas 1999 m. buvo įtrauktas į linkusių pabėgti asmenų įskaitą, iš kurios buvo išbrauktas tik 2011 m. kovo 10 d.<br>T.Bauro nuotrauka iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Nov 14, 2013, 4:08 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 9:09 AM

Kalėti iki gyvos galvos V.Beleckas buvo nuteistas 2000 metais. Teismas jau penktą kartą svarstė nuteistojo perkėlimo iš kalėjimo į pataisos namus klausimą.

Spręsdamas klausimą dėl nuteistojo perkėlimo į pataisos namus, teismas atsižvelgė į tai, kad V.Belecko padaryti nusikaltimai yra pavojingi, sukėlę itin sunkių padarinių.

Savo kaltę dėl padarytų nusikaltimų nuteistasis pripažino tik prieš prašydamas kalėjimo administracijos teikti teikimą dėl jo perkėlimo į pataisos namus, todėl teismui kelia rimtų abejonių dėl jo prisipažinimo ir gailėjimosi nuoširdumo.

Nuteistasis V.Beleckas 1999 m. buvo įtrauktas į linkusių pabėgti asmenų įskaitą, iš kurios buvo išbrauktas tik 2011 m. kovo 10 d.

Nors nuteistasis šiuo metu galiojančių nuobaudų neturi, tačiau bausmės atlikimo kalėjime metu du kartus buvo taikytos nuobaudos už grubius bausmės atlikimo režimo pažeidimus, bausmės atlikimo metu pas jį buvo rasta kitų uždraustų daiktų, taip pat teismas konstatavo, kad V.Beleckas yra linkęs pažeidinėti bausmės atlikimo kalėjime režimą.

Šios aplinkybės leidžia teigti, kad šiuo metu dar nėra pagrindo pripažinti, jog nuteistasis iš tiesų pasikeitė, todėl V.Beleckui pačios griežčiausios bausmės - laisvės atėmimo iki gyvos galvos, atliekamos kalėjime, tikslai, pakeitus bausmės atlikimo sąlygas, šiuo metu dar nebus pasiekti.

Nutartis per 5 dienas gali būti skundžiama Vilniaus apygardos teismui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.