Naktiniai šūviai Vilniuje: broliai dvyniai kaimynams seniai kėlė siaubą

Šeštadienio naktį tarp policijos pareigūnų ir vilniečio įvyko ginkluotas susirėmimas. Paaiškėjo, kad įtariamasis - puikiai žinomas policijai. Su broliu dvyniu gyvenančio vyro bute nuolat mojuojama kumščiais ir girtaujama. Dvyniai kaimynų gyvenimą spėjo paversti košmaru.

Šeštadienio naktį vyras grasino nužudyti žmogų.<br>Gretos Gedminaitės asociatyvi nuotr.
Šeštadienio naktį vyras grasino nužudyti žmogų.<br>Gretos Gedminaitės asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Evelina Valiuškevičiūtė

Nov 16, 2013, 5:40 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 8:13 AM

Grasino nušauti

Apie muštynes bute Tujų gatvėje pranešimą policija gavo po vidurnakčio. Pareigūnams atvykus prie namo laiptinės, iš jo išėjo du vyrai ir moteris. Vienas iš vyrų į policijos pareigūnus nukreipė ginklą.

Įvykiai greitai pasisuko netikėta linkme. Ginklą turėjęs žmogus kitam vyrui smogė į veidą. Jam pargriuvus ant žemės, įtariamasis nukreipė ginklą vyrui į galvą ir pagrasino, kad nužudys.

Į tokius žodžius žaibiškai sureagavo pareigūnai. Išgirdę grasinimą nušauti, pareigūnai nedvejodami į pavojų keliantį vyrą paleido šūvį. Vyras buvo kliudytas į petį. 48 metų įtariamasis dėl šautinės žaizdos buvo paguldytas į ligoninę.

„Pareigūnas puikiai sureagavo – panaudojo ginklą ir išgelbėjo gyvybę“, – „Lietuvos ryto“ televizijai sakė Vilniaus apskrities Vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Kęstutis Lančinskas.

K.Lančinskas pabrėžė, kad vyrą pašovęs pareigūnas yra patyręs. Taip pat, tokios situacijos, kai pareigūnas konflikto metu panaudoja ginklą yra labai retos.

Geria ir triukšmauja - nuolatos

Tujų gatvės daugiabutyje gyvenantys žmonės pasakojo, kad tai nėra pirmas kartas, kai agresyviam vyrui kviečiama policija.

Nužudymu grasinęs vyras gyvena kartu su savo broliu dvyniu. Kaimynai pasakojo, kad iš jų buto nuolat sklinda pragariškas triukšmas. Girtaujama praktiškai kasdien. Policija taip pat kviečiama nuolatos.

„Iš to buto sklindantis triukšmas – baisus. Visi aplinkui gyvenantys kaimynai pasakoja, kad riksmai iš to buto puikiai girdisi“, - pasakojo brolių kaimynystėje gyvenanti moteris.

Namo gyventoja pasakojo, kad bute nuolat kyla konfliktai, broliai kartu su savo sugėrovais kelia muštynes. Ne vieną kartą ji yra iškvietusi policiją. Vieną kartą ji pabudo išgirdusi ne tik lėbavimo garsus, bet ir vaikų balsus. Sunerimusi, kad mažamečių saugumu ji iškvietė pareigūnus. Tačiau tuo viskas ir pasibaigdavo. Broliai grįždavo, o girtavimai tęsdavosi.

Kaimynai pasakojo, kad į dvynių butą nuolat eidavo moterys ir vyrai. Retai būdavo taip, kad jie patys kur nors išeitų.

„Pas juo vykdavo tik lėbavimai. Keista yra tai, kad jie neatrodo visiškai prasigėrę. Jų butas – ne landynė. Taip pat ir žmonės, kurie ateidavo, neatrodydavo asocialūs“, - pasakojo brolius pažįstantys žmonės.

Jų nuomone, jie panašūs į tokius, kurie galėtų turėti ginklų. Kuo jie užsiėmė gyvenime? Kaimynai tik spėliojo: „Jie tikrai niekur nedirba. Nes geria ir dieną, ir naktį. Iš kur gauna pinigų girtavimams – sunku pasakyti.“

Įvykio vietoje pareigūnai rado ir paėmė pistoletą. Įvykį tiria Vilniaus policijos pareigūnai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.