Smūgis taborui: rastos 323 dozės heroino ir daugiau nei 1 kg aukso

Sostinės narkotikų prekeiviams – liūdnos dienos. Vilniaus pareigūnai ir toliau krečia taborą. Sekmadienio rytą kaukėti Organizuoto nusikalstamumo tyrimų valdybos (ONTV) pareigūnai užgriuvo Kirtimuose gyvenančius čigonus. Visą sekmadienį buvo atlikinėjamos kratos ir sulaikomi narkotikų platintojai.

Sekmadienį Vilniaus pareigūnai krėtė čigonų taborą.<br>V.Balkūno nuotr.
Sekmadienį Vilniaus pareigūnai krėtė čigonų taborą.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Evelina Valiuškevičiūtė

Nov 17, 2013, 7:12 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 7:55 AM

Pareigūnai tokias operacijas kruopščiai planuoja. Vykdami į taborą jie žino, kokios konkrečios trobos bus šturmuojamos. Vienas iš keturių namų buvo iškratytas ir praėjusios savaitės reido metu. Šįkart taip pat buvo rasta ir narkotikų, ir grynųjų pinigų.

Heroino – šimtai dozių

Kratų metų dirbo dvi tarnybos – Vilniaus antrojo policijos komisariato pareigūnai ir ONTV operatyvininkai. Skaičiuojama, kad iš viso sekmadienį taborą šukavo daugiau nei 30 pareigūnų.

Buvo iškrėsti keturi čigonų namai. Rasti nemaži kiekiai narkotikų ir didžiulės pinigų sumos. Pareigūnai sulaikė kelias dešimtis asmenų kurie įtariami narkotikų platinimu. Užgriuvus pareigūnams, prekiautojai nebandė priešintis.

Kratų metu rastų narkotikų kiekiai ir grynųjų pinigų sumos dar tikslinamos. Pirminiais duomenimis, buvo rasta bent 323 dozės heroino.

„Pareigūnai dar skaičiuoja, tačiau buvo rastos ir didelės pinigų sumos. Sunku apibendrinti, kiek iš viso, tačiau tai yra tūkstančiai. Kaip visada“, – portalui lrytas.lt sakė Antrojo policijos komisariato viršininkas Arūnas Paulauskas.

Buvo rasta ir širkų. Taip vadinamas aguonų nuoviras.

Tabore rasta ir daugiau nei kilogramas aukso. Krėsdami patalpas, pareigūnai aptiko ir seifą. Jį teko išlaužti naudojant laužtuvą ir kūjį.

Seife buvo rasta ir dalis tabore rasto aukso. Manoma, kad įvairius aukso dirbinius neturėdami pinigų, tačiau norėdami nusipirkti narkotikų, atnešė narkomanai.

Taborą užklupę pareigūnai atkreipė dėmesį, kad kai kurios tvoros buvo aptaisytos spygliuota viela. Ja narkotikų platintojai bando apsisaugoti nuo per tvorą lipančių pareigūnų. Tai apsunkina policijos įsiveržimą, todėl prekiautojai laimi truputį laiko - narkotikus gali įmesti į nuolat rusenančią krosnį.

Vienos trobos kieme buvo įrengtas ir stebėjimo bokštelis. Iš jo čigonai puikiai mato kas atvyksta, todėl gali greitai perspėti visą taborą.

Aukštutiniame ir Žemutiniame tabore veikia ištisa žvalgybos sistema. Į ją įtraukti ir maži vaikai, kurie patys pirmi išsiaiškina kokie atvykėliai sukiojasi jų tabore.

Kratė ir praėjusią savaitę

Praėjusį savaitgalį viename iš Aukštutinio čigonų taboro pastatų buvo rasta daugiau nei 200 heroino. Dalis narkotikų buvo suskirstyta į dozes ir paruošta prekybai. Iš viso – apie 200 dozių.

Dar apie 200 gramų heroino buvo nesupakuota. Tokio kiekio vertė – apie 40 tūkst. Litų.

Kitame pastate buvo rasta 60 dozių stipriųjų narkotikų ir apie 10 tūkst. litų grynaisiais. Šios trobos šeimininkė iššoko pro langą ir bandė pabėgti nuo policijos pareigūnų, tačiau buvo sučiupta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.