Kaimynus sieros rūgštimi apipylęs vyras šiurpina visą kaimą

Virbalio gyventojui Juozui Varnagiriui jau tris mėnesius negyja galvos žaizdos. Jos atsirado, kai kaimynas Juozą ir dar du žmones apliejo sieros rūgštimi.

J.Varnagiris.<br>Stopkadras
J.Varnagiris.<br>Stopkadras
Daugiau nuotraukų (1)

Geda Kumžienė, „Lietuvos ryto“ televizija

Nov 18, 2013, 7:03 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 7:21 AM

„Jis per vartus atėjo, galvojom ateina ko nors paklaust. Tačiau išsitraukė butelį, kaip traukė man ant veido. Mano ir akys buvo užtinę, viskas“, - „Lietuvos ryto“ televizijai pasakojo Virbalio gyventojas Juozas.

Siautėjantis kaimynas buvo nuvežtas į ligoninę, tačiau dabar jis jau namuose.

Rūgštimi apipiltas virbalietis pasakoja, kad kaimynas suaktyvėja per pilnatį, tada pasidaro itin agresyvus.

Kaip ant parako statinės gyvena ir kita Virbalio gyventoja – Stasė Rimavičienė. Jos kaimynas, kai užeina priepuoliai, pensininkę vaikosi su šakėmis ir nuolat grasina padegti.

„Užmušiu, nudursiu ir padegsiu. O ar jis mane padegs ar pastatus padegs aš nežinau. Užmušiu, nudursiu ir padegsiu - tik tokie trys žodžiai. Žinokit, nejauku. Turiu mamytę 92 metų ir ta nemiega, bijo, vis žiūri per langą“, - skundėsi Virbalio gyventoja S.Rimkevičienė.

Moteris mano, kad kaimynui skubiai reikalinga medikų pagalba. Mat iškviesta policija kaimyną tik apramina. Niekuo padėti sako negalintis ir seniūnijos darbuotojas. Virbalio seniūnas aiškina, kad norint gydyti žmogų reikia jo paties sutikimo arba artimųjų prašymo.

„Dėl jo sveikatos būklės nustatymo, gydymo ar kitokių priemonių šiuo laiku gali kreiptis tik artimieji. Ne vieną kartą teko šitas situacijas aiškintis ir savo patirtimi – tik artimųjų raštiškas prašymas. Tokiu būdu jie būna pasiunčiami į tam tikras įstaigas. Jeigu pasakyti konkretų atvejį, tai motina vieno vyriškio, nesikreipė niekaip. Ir aš bandžiau įkalbėt, kad ji rašytų prašymą dėl jo sveikatos būklės nustatymo, ji nerašė“, - teigė Virbalio seniūnas Zitas Lasevičius.

Seniūnas sako, kad žmonės priversti laukti tragedijos. Kai neprognozuojamo elgesio asmuo padaro nusikaltimą, pripažinti jo neveiksnumą paprasčiau.

„Mes čia tokių pavyzdžių turime. Gretimam kaime buvo įvykusi mirtina tragedija. Irgi matyt kažkas buvo nežiūrėta, kad tokia nelaimė gretimoje seniūnijoje įvyko. Kokia? Buvo peiliu nužudyta moteriškė, kaimyno jauno“, - pasakojo Virbalio seniūnas.

Gydytojai sako, kad žmonėms nereikėtų laukti, kol įvyks tragedija. Kenčiantys nuo neprognozuojamų žmonių turėtų kreiptis į psichikos sveikatos centrą. Psichiatrai gali atvykti, ir nustatę, kad žmogus turi psichikos problemų, be jo sutikimo išvežti gydyti.

„Iš tiesų šiuo metu yra numatytas tikslinimas šito straipsnio, kada paguldyti pacinetą be jo sutikimo. Ir ten yra papildoma, kada yra žala sau ir aplinkiniams sveikatai ir gyvybei, ir dabar dar yra pridedama ir turtinis. Iš tiesų gali padaryti nebūtinai ir žmogui labai esminę žalą, bet ir jo turtui. Tokia pataisa yra numatoma, ji yra ir Seime“, - tikino Psichikos sveikatos centro direktorė Ona Davidonienė.

Įstatymo pataisa įstrigo, nes nesutariama, kokie specialistai ir pagal kokius kriterijus vertintų asmens psichinę būklę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.