N.Venckienei metamas žmogžudystės šešėlis?

Marija Milinienė pasideda ant kelių aplanką su savo sūnaus pomirtinėmis nuotraukomis. Ji, tikriausiai, niekada negalvojo, kad tas žmogus, kuriam pirmam ji atvers aplanką ir parodys jame slypinčius baisumus, bus žurnalistė, „Lietuvos ryto“ televizijos laidos „Patriotai“ vedėja Rūta Janutienė kadaise palaikiusi Neringos Venckienės versiją Kauno žudynių bylose.

Laidoje ketinama pateikti ir pagrįsti versiją, kodėl iš tikrųjų nuo teisingumo slapstosi N.Venckienė<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Laidoje ketinama pateikti ir pagrįsti versiją, kodėl iš tikrųjų nuo teisingumo slapstosi N.Venckienė<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-11-18 14:51, atnaujinta 2018-02-20 07:34

„Aš ir pati jais tikėjau“, – antradienį, 22 val. laidoje „Patriotai“ ištars M.Milinienė, kurios sūnaus nukankinimą teisėsauga stengėsi pavaizduoti kaip savižudybę.

„Noriu, kad visi pamatytų tai, kas iš esmės pakeitė mano požiūrį į šią istoriją“, – sako žurnalistė R.Janutienė. Ji įspėja „Lietuvos ryto“ televizijos žiūrovus, kad tai, ką matys laidoje „Patriotai“, pareikalaus tvirtų nervų.

„Man teko matyti Drąsiaus Kedžio pomirtines nuotraukas, kurias demonstruojant buvo aiškinama, kad jis buvo žiauriai nužudytas. Gal ir taip... Vaido Milinio nukankinimo įrodymai buvo ilgai slepiami nuo visuomenės. Manau, atėjo laikas sudėti taškus ant „i“, – sako R.Janutienė. Ji ketina pateikti ir pagrįsti versiją, kodėl iš tikrųjų nuo teisingumo slapstosi N.Venckienė. – Ir anaiptol ne dėl pasipriešinimo policijai ar netgi piktnaudžiavimo globėjos teisėmis.“

„Saugi? Na atrodo, saugi. Jėzau, Jėzau...“ – apie savo dukterėčios slėpynes „Patriotams“ ištars Audronė Skučienė, nuo teisingumo bėgančios N.Venckienės teta. Tačiau ar ramiai gyvena pati ponia Skučienė, kurios rankraštis su instrukcijomis, kaip surasti V. Milinį, yra jo nužudymo byloje?

Įsileidusi žurnalistus į savo ne visai kirpėjišką buitį A. Skučienė papasakos, kad baudas, kurias jai skiria teismai, mokanti žmonių, aukojusių jų šeimos kovai, pinigais. Ji taip pat svaidysis žaibais į blogai už jų tiesą kovojančius žurnalistus ir politikus. Jau antradienį laidoje „Patriotai“ – iki šiol neskelbtos detalės apie tai, kaip vyksta N.Venckienės paieškos.

M.Milinienė laidoje ne tik atskleis savo sūnaus nužudymo tyrimo skandalingas aplinkybes, bet ir papasakos, kaip šiandien gyvena iš Lietuvos pasitraukusios Laimutė Stankūnaitė su dukra.

Pasirodo, kad mergaitė susirašinėja su Lietuvoje likusiais draugais. Tiesa, apsauga laiškus cenzūruoja... Papasakojusi visa tai M.Milinienė staiga ištars: „Aš labai džiaugiuosi, kad jos išvažiavo į normalią nedidelę šalį. Ir džiaugiuosi ta prasme, kad nebus galima eiti prieš jas.“

Kodėl M.Milinienė ištars šiuos žodžius? Kas socialiniuose tinkluose šaukiasi naujo kraujo, kuris esą sukels naują violetinę bangą? Atsakymai laidoje „Patriotai“, antradienį, 22 val., tik per „Lietuvos ryto“ televiziją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.