K.Brazauskienės sūnų klampina motinos pavardė?

„Bus dar daugiau pasakų šioje byloje“, – vakar pareiškė Klaipėdoje už pareigūno papirkimą teisiamas vilnietis Ernestas Butrimas, išgirdęs patikslintą prokuratūros kaltinimą, kuris sunkina jo padėtį.

Pareigūno papirkimu kaltinamas E.Butrimas įrodinėja, kad pinigai netyčia iškrito jam iš kišenės.<br>G.Pilaičio nuotr.
Pareigūno papirkimu kaltinamas E.Butrimas įrodinėja, kad pinigai netyčia iškrito jam iš kišenės.<br>G.Pilaičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Gediminas Pilaitis

Nov 22, 2013, 7:09 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 5:39 AM

Ketvirtadienį Klaipėdos apylinkės teismas toliau nagrinėjo baudžiamąją bylą, kurioje 42 metų E.Butrimas kaltinamas policijos pareigūno papirkimu, rašo „Lietuvos rytas“.

Už Kelių eismo taisyklių pažeidimus ne kartą baustas Kristinos Brazauskienės sūnus šįkart teisiamas dėl to, kad birželio 31-ąją Kuršių nerijoje budėjusiam patruliui Arūnui Pielikiui bandęs įsiūlyti pinigų, kad jis nerašytų teisės pažeidimo protokolo, netikrintų jo blaivumo.

Automobilį „Porsche Cayenne“ vairavęs E.Butrimas, pasak pareigūnų, vengė blaivumo patikros – vaikščiojo į tualetą, gėrė vandenį ir po truputį blaivėjo. Jis esą tik imitavo, kad bando pūsti į alkoholio matuoklį.

Nuvestas į Alksnynės posto patalpas vyriškis išsitraukė tris banknotus po 200 litų ir bandė juos įkišti į A.Pielikio liemenės kišenę, bet nepavyko.

Pareigūnai teigia, kad E.Butrimas ir po to nenuleidęs rankų – pinigus įdėjęs į savo automobilio registracijos dokumentą ir palikęs ant stalo.

A.Pielikis tuos banknotus sudėjo į maišelį ir iškvietė iš Nidos operatyvinio reagavimo grupę. Pažeidėjui paaiškinta, kad už pareigūno papirkimą jam gresia baudžiamoji atsakomybė.

Maždaug po poros valandų patikrinus E.Butrimo blaivumą nustatytos 1,46 promilės alkoholio.

E.Butrimas nepripažįsta davęs pareigūnui 600 litų kyšį – aiškina, kad tie pinigai Alksnynės posto patalpose jam netyčia iškrito iš kišenės.

Vakar teisme apklausus tą dieną Alksnynės kelio poste budėjusius Neringos policijos pareigūnus paaiškėjo naujų aplinkybių, kurios galbūt ir nebuvo užfiksuotos įvykio vietoje surašytuose dokumentuose.

„Priėjęs prie E.Butrimo automobilio pro atvertą langelį pajutau sklindantį alkoholio kvapą.

Tada jis man pasiūlė 200 litų už tai, kad nereikėtų tikrintis blaivumo“, – incidentą prisiminė A.Pielikis.

Neringiškis tyrėjas Igoris Andrecas tvirtino pasakęs E.Butrimui, kad jis yra sulaikytas už kyšio davimą pareigūnui: „Įteikiau šaukimą atvykti į apklausą. Įmonės „Velka“ darbuotojai jo automobilį „Porsche Cayanne“ iš Alksnynės kontrolės posto pergabeno į Klaipėdą.“

Po liudytojų apklausos prokurorė Jolanta Sarpalienė patikslino kaltinimo aplinkybes: „E.Butrimas mėgino duoti pareigūnui 800 litų – 200 litų pasiūlė aikštelėje, o nuvestas į patalpas sumą padidino 600 litų.“

„Juo toliau, tuo daugiau pramanų. Administracinėje byloje dėl Kelių eismo taisyklių pažeidimo A.Pielikis teigia, kad aš žadėjęs jam duoti dar 10 tūkst. litų Nidoje. Kodėl tokie parodymai neužfiksuoti pirminiuose apklausos protokoluose?“ – stebėjosi kaltinamasis.

„Todėl, kad jis yra žinomos damos sūnus“, – pridūrė E.Butrimo advokatas Gintautas Daugėla.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.