Lošimo namuose „Nautilus“ siautėjęs šaulys suimtas mėnesiui (papildyta)

Ketvirtadienio vakarą Kaune, lošimo namuose automatu šaudęs ir tik dėl laimingo atsitiktinumo nieko nenužudęs kaunietis - teisėsaugos rankose. Prokurorai prašė jį suimti maksimaliam – trijų mėnesių terminui, tačiau vyriškis suimtas tik mėnesiui.

Naktį policijos areštinėje praleidęs ir ten prablaivėjęs nusikaltėlis penktadienį pristatytas į Kauno apylinkės teismą.<br>M.Patašiaus nuotr.
Naktį policijos areštinėje praleidęs ir ten prablaivėjęs nusikaltėlis penktadienį pristatytas į Kauno apylinkės teismą.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Nerijus Povilaitis

2013-11-22 13:16, atnaujinta 2018-02-20 05:28

Kokiais motyvais remiantis žmogui, kuriam pagal pareikštus kaltinimus gresia įkalinimas iki dvidešimties metų arba iki gyvos galvos skirtas toks trumpas suėmimo terminas teismo atstovai komentuoti atsisakė.

Naktį policijos areštinėje praleidęs ir ten prablaivėjęs nusikaltėlis penktadienį buvo pristatytas į Kauno apylinkės teismą, kur buvo sprendžiamas jo kardomosios priemonės klausimas.

Teismo motyvai - paslaptis

Automato serijas ketvirtadienio vakarą Kauno lošimo namuose „Nautilus“ paleidęs girtas 37 metų kaunietis A.P. tikriausiai ilgam sės už grotų.

Pasikėsinimu visuotinai pavojingu būdu nužudyti du ir daugiau žmonių įtariamas policijai gerai žinomas veikėjas penktadienio popietę pristatytas į Kauno apylinkės teismą. Ikiteisminį tyrimą kuruojantis prokuroras jį prašė suimti maksimaliam – trijų mėnesių terminui, tačiau liko nustebęs, kad jį leistas suimti tik mėnesiui.

„Šis asmuo įtariamas dviem nusikaltimais – neteisėtu disponavimu šaunamuoju ginklu bei pasikėsinimu įvykdyti kvalifikuotą nužudymą“, - teisėjui leidus vienam mėnesiui suimti šaulį sakė dėl šaudynių lošimo namuose pradėtą ikiteisminį tyrimą kuruojantis Kauno apygardos prokuroras Egidijus Palaima.

Valstybės kaltintojas negalėjo atsakyti į klausimą kokių sąsajų su nusikalstamu pasauliu turi policijai gerai žinomas sulaikytas šaulys.

„Šiuo metu dar rankami duomenys. Pats įvykis buvo vakar, neturėdamas visos chrakterizuojančios medžiagos į šį klausimą negaliu atsakyti“, - sakė E.Palaima.

Prokuroras patvirtino, jog lošimo namuose iš nelegaliai laikyti kovinio automatinio ginklo buvo iššauta nemažiau kaip 30 šūvių.

Ar siautėjęs šaulys iššaudė vieną dėtuvę, ar spėjo pakeisti jas keitė, prokuroras nenorėjo detalizuoti. „Sulauksime specialistų išvadų, bus atsakyta koks tai ginklas, kokia dėtuvė, tada galėsime plačiau komentuoti“, - tikino prokuroras.

Gresia įkalinimas iki gyvos galvos

Valstybės kaltintojas negalėjo komentuoti kokiais motyvais remiantis vietoje prašymo šaulį suimti maksimaliam trijų mėnesių terminui teismas jam skyrė vos mėnesio trukmės kardomąją priemonę.

Pasak prokuroro, jis dar nėra įsigilinęs į teismo nutartyje nurodytus motyvus skirti švelnesnę nei prašyta kardomąją priemonę. „Kardomoji priemonė paskirta, baigiantis jos terminui bus svarstomas jos pratęsimo klausimas“, - sakė prokuroras.

Už inkriminuojamą ypač sunkų nusikaltimą – pasikėsinimą visuotinai pavojingu būdu nužudyti du ir daugiau žmonių lošimo namuose siautėjusiam šauliui gresia ypač griežta bausmė.

„Jeigu teisme pasitvirtins mūsų surinkti duomenys, jam grės laisvės atėmimas iki dvidešimties metų arba įkalinimas iki gyvos galvos“, - sakė prokuroras E.Palaima.

Kitas įtariamasis, 40-metis R.V. po apklausos policijoje paleistas. Lrytas.lt šaltinių duomenimis, kartu su ginkluotu šauliu į lošimo namus ėjusiam vyriškiui byloje greičiausiai teks tik liudininko statusas.

Protas pasimaišė nuo besaikio girtuokliavimo?

Policijos atstovai patvirtino, kad sulaikytas šaulys A.P. puikiai žinomas pareigūnams. Oficialiai patvirtinta, kad lošimo namuose jis pistoletu-kulkosvaidžiu šaudė būdamas girtas. Į alkoholio matuoklį sulaikytas šaulys įpūtė 1,70 promilės alkoholio. Kartu ėjęs ir taip po įvykio taip pat sulaikytas jo kompanionas buvo šiek tiek girtesnis. Jam nustatytas 2,73 promilės girtumas.

Kol kas policijos pareigūnai nekomentuoja kiek pistoleto – kulkosvaidžio „Uzi“ šūvių ketvirtadienio vakarą buvo paleista lankytojų pilnuose lošimo namuose. Manoma, kad jų buvo ne mažiau kaip keturios dešimtys. Kulkos smigo į lubas bei sienas, stebuklas, kad niekas nenukentėjo.

Pirminiais duomenimis, lošimo namuose automatu šaudęs šešėlinio pasaulio atstovas protu nesuvokiamam poelgiui galėjo ryžtis dėl besaikio girtuokliavimo išsivysčius psichozei. Taip pat bus aiškinamasi, ar šis asmuo nebuvo apsvaigęs nuo psichotropinių medžiagų.

Lietuvoje to dar nebuvo

Po šaudynių, kai tik per stebuklą išvengta žmonių aukų, lošimo namai „Nautilus“ ir to paties pavadinimo naktinis klubas buvo skubiai uždaryti.

Atvykę greitosios pagalbos medikai išsivežė vieną žmogų. Pasak pareigūnų, žmogus sunegalavo tapęs kraupaus reginio liudininku, jam sustreikavo širdis.

„Gera naujiena ta, kad nėra nė vieno sužaloto žmogaus ir nė vieno žuvusio. Medikų pagalbos prireikė, nes kažkam pasidarė negera. Jeigu anksčiau žiūrėdavome, kas atsitinka užsienio valstybėje, šiandien tai atsitiko pas mus“, – sakė įvykio vietoje dirbęs Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininko pavaduotojas D.Žukauskas.

Policijos atstovas paneigė spėliones, kad šis incidentas gali būti kaip nors susijęs su nusikalstamo pasaulio gaujų tarpusavio santykių aiškinimusi.

Lrytas.lt šaltinių teigimu, į klausimą, kas galėjo nulemti šaudynes bene tiksliausiai galėtų atsakyti psichiatrai ir toksikologai.

„Žmogus tiesiog atėjo ir pradėjo šaudyti“, – sakė Kauno policijos viršininko pavaduotojas D.Žukauskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.