Kontrabandininkams nepavyko į Lietuvą atplukdyti baltarusiškų rūkalų

Pasieniečiai pridarė nuostolių kontrabandininkams, kurie Nemunu į Lietuvą iš Baltarusijos bandė plukdyti rūkalus.

Pasieniečiai pridarė nuostolių kontrabandininkams, kurie Nemunu į Lietuvą iš Baltarusijos bandė plukdyti rūkalus.<br>VSAT nuotr.
Pasieniečiai pridarė nuostolių kontrabandininkams, kurie Nemunu į Lietuvą iš Baltarusijos bandė plukdyti rūkalus.<br>VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Nov 25, 2013, 10:35 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 4:23 AM

Penktadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Lazdijų rinktinės Kapčiamiesčio užkardos pasieniečiai Nemune ties Druskininkų savivaldybės Gailiūnų kaimu pastebėjo plaukiantį keturkampį krovinį. Įtarta, kad tai gali būti kontrabandinių cigarečių dėžės, srovės atneštos iš tos Nemuno aukštupio vietos, kur upės viduriu eina Lietuvos siena su Baltarusija.

Pasieniečiai į pagalbą pakvietė Druskininkų ugniagesius. Jie į Nemuną nuleido valtį, iš upės išgriebė į polietileną įvyniotą paketą ir jį perdavė VSAT pareigūnams. Paaiškėjo, kad Nemunu plaukė dvi cigarečių dėžės, iš viso 1000 pakelių su Baltarusijos akcizo ženklais.

Šeštadienį Kapčiamiesčio užkardos pasieniečiai Nemune netoli Druskininkų savivaldybės Lipliūnų kaimo pastebėjo dar vieną krovinį. Čia siena su Baltarusija eina upės viduriu. Pasieniečiai atsigabeno valtį ir iš Nemuno ištraukė į polietileną suvyniotas keturias dėžes cigarečių, iš viso 2 tūkst. pakelių su Baltarusijos akcizo ženklais.

Vėlų sekmadienio vakarą ties Druskininkų savivaldybės Gerdašių kaimu palei Nemuną patruliavę Kapčiamiesčio užkardos pareigūnai užfiksavo, kaip nuo Baltarusijos kranto į Lietuvos pusę pajudėjo valtis su, įtariama, elektriniu varikliu. Joje buvęs vienas asmuo paskui valtį tempė didelį ryšulį.

Pasieniečių stebimas kontrabandininkas, matyt, pajuto pavojų ir krovinio iki Lietuvos kranto nusprendė neplukdyti. Maždaug ties upės viduriu jis apsuko valtį ir tamsoje grįžo į Baltarusijos krantą. Šios šalies pasieniečiai apie tai jau buvo gavę informacijos iš Lietuvos VSAT pareigūnų. Kiek vėliau Kapčiamiesčio pasieniečius pasiekė informacija, kad Baltarusijos krante buvo sulaikytas plaustas su 66 dėžėmis cigarečių. Iš viso Lietuvos nepasiekė 33 tūkst. pakelių rūkalų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.