Klaipėdos vairuotojus šiurpinęs vyras bandė atgauti skolą

Klaipėdos vairuotojai praėjusią savaitę tapo neįprasto incidento, primenančio garsiuosius Rusijos kelių vaizdelius, liudininkais.

Daugiau nuotraukų (1)

Evelina Valiuškevičiūtė

Nov 29, 2013, 6:04 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 1:57 AM

Sankryžoje iš pradžių visus išgąsdino neaiškius manevrus atlikęs baltas autobusiukas, o vėliau - iš jo iššokęs vairuotojas, puolęs prie kito automobilio.

Iš pradžių buvo matyti, kaip iš priekio atvažiuojantis „Mercedes-Benz“ padaro posūkio manevrą ir į gatvę, iš kurios įvažiavo, vėl įsuka veja.

Netrukus paaiškėja ir tokio šio autobusiuko vairuotojo – 25 metų gargždiškio – elgesio motyvas.

Privažiavęs prie juodo automobilio „Opel Zafira““, baltojo mikroautobuso vairuotojas iššoko į gatvę ir puolė lyg norėdamas kibti į atlapus.

Išvydęs artėjantį įsiutusį vyrą, „Opel“ vairuotojas 25 metų klaipėdietis L.N. staigiai paspaudė greičio pedalą ir nurūko tolyn.

Aiškinosi santykius

Kelių policija informavo, jog abu eismo taisykles pažeidę vairuotojai yra nustatyti, jiems surašyti Administracinės teisės pažeidimo protokolai.

Anot pareigūnų, „Opel Zafira“ važiavęs keleivis turėjo nesuvestų sąskaitų su mikroautobuso vairuotoju.

„Mūsų žiniomis, ten buvo asmeninių santykių aiškinimasis. Lyg ir buvo negrąžintos skolos. Pinigų negrąžinęs asmuo važiavo „Opel“, o mikroautobuso vairuotojas juos vijosi“, - sakė Klaipėdos apskrities Vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos biuro viršininkas Ramūnas Šideikis.

R.Šideikis pabrėžė, kad policijos pareigūnai netoleruos tokio santykių aiškinimosi kelyje. Lengvojo automobilio vairuotojas siekdamas išvengti iš mikroautobuso iššokusio ir grėsmingai artėjusio vyro, kirto ištisinę juostą ir išvažiavo priešais eismą.

Lengvasis automobilis nepaisė ir raudono šviesoforo signalo. R.Šideikis džiaugėsi, kad tuo metu nebuvo kitų automobilių ir buvo išvengta siaubingo susidūrimo.

„Gatvė nėra vieta aiškinimuisi. Trūksta žodžių komentuoti tokį chuliganišką elgesį. Suprantame aplinkybes, tačiau ar verta dėl tokių dalykų išvažiuoti į priešingą eismo juostą? Tik dėl laimingo atsitiktinumo neįvyko didžiulė nelaimė“, - baisėjosi pareigūnas.

Gaus baudas

Už chuliganišką vairavimą, mikroautobuso vairuotojui gresia iki 2 tūkst. litų bauda su vairuotojo teisių atėmimu nuo vienerių iki dvejų metų.

Per raudoną šviesoforo signalą važiavusiam ir ištisinę juostą kirtusiam vairuotojui gresia kelių šimtų litų bauda su teisės vairuoti automobilį atėmimu iki pusės metų.

R.Šideikis sutiko, kad teisme gali būti atsižvelgta į lengvojo automobilio vairuotojo elgesį.

Jis kelių eismo taisykles pažeidė dėl kito vairuotojo agresyvaus elgesio, ir taip bandė išvengti konflikto, kuris galėjo baigtis muštynėmis.

„Teismas nagrinėdamas šią bylą, atsižvelgs į visas aplinkybes“, - sakė R.Šideikis.

R.Šideikio praktikoje vis pasitaiko atvejų, kai eismo dalyvių elgesys verčia griebtis už galvos. Pareigūnas džiaugėsi, kad piliečiai siunčia daugybę pranešimų ir vaizdo įrašų įrašytų su vaizdo registratoriumi.

„Tai palengvina tyrimą, nes pažiūrėjus įrašą puikiai matosi, kas pažeidė taisykles“, - sakė R.Šideikis.

Klaipėdos apskrities policijos pareigūnai patikino, kad ir ateityje reaguos į gyventojų užfiksuotus ir viešai paskelbtus pažeidimus, tirs juos bei baus pažeidėjus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.