Teismas paglostė aršų bušido čempioną R.Morkevičių

Buvęs profesionalus ringo kovotojas, Lietuvos bušido čempiono vardą kadaise iškovojęs 31 metų kaunietis Remigijus Morkevičius išgirdo antrąjį savo gyvenime teismo nuosprendį.

Merginai į veidą gatvėje spyręs R.Morkevičius liko patenkintas išgirstu teismo nuosprendžiu.<br>M.Patašiaus nuotr.
Merginai į veidą gatvėje spyręs R.Morkevičius liko patenkintas išgirstu teismo nuosprendžiu.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Nerijus Povilaitis

Dec 2, 2013, 10:44 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 1:08 AM

Už tai, kad būdamas girtas jis gatvėje sutiktai merginai koja spyrė į veidą, o sulaikomas priešinosi policijos pareigūnams, vienam patrulių spyrė į pilvą, R.Morkevičiui skirtas 8 mėnesių laisvės apribojimas ir 520 litų bauda.

Girto R.Morkevičiaus nokautuota 20-metė kaunietė Karina Mironova už patirtą košmarą siekė iš skriaudiko prisiteisti 30 tūkst. litų kompensaciją. Ji tikino, kad dėl kraupaus išpuolio patyrusi ne tik fizines, bet didžiules dvasines kančias, iki šiol bijanti gatvėje sutikti R.Morkevičių.

Teismas savaip įvertino girto ringo kovotojo spyriu į veidą nokautuotos merginos prašymą, vietoje 30 tūkst. litų iš R.Morkevičiaus priteisė tik 5 tūkst. litų.

Ir nukentėjusioji, ir R.Morkevičius šį Kauno apylinkės teismo nuosprendį galės apeliacine tvarka skųsti Kauno apygardos teismui.

Spyrė ir merginai, ir policininkui

Anksčiau kartą jau teistą R.Morkevičių į teisiamųjų suolą atvedęs išpuolis įvyko šių metų kovo 22-osios vakarą. Tuo metu Kauno senamiestyje vienoje picerijų draugo gimtadienį šventęs R.Morkevičius jau buvo gerokai išgėręs ir išėjęs į lauką parūkyti ieškojo nuotykių.

Girto sportininko dėmesį patraukė kartu su draugais ėjusi 20-metė K.Mironova. R.Morkevičius jai ranka sudavė per sėdmenis ir išlavintu kojos spyriu smūgiavo į veidą. Nuo galingo smūgio nedidelio ūgio smulkutė K.Mironova prarado sąmonė ir nukrito ant grindinio.

„Neturėjau jokios priežasties spirti į galvą. Pataikyti nenorėjau, o pataikęs išsigandau. Mergina nukrito, kita, buvusi šalia jos, pradėjo rėkti. Tuo metu buvo kažkas baisaus, aš pasileidau bėgti. Tai buvo kvailas mano poelgis“, – teisme guodėsi R.Morkevičius.

Sulaikomas policijos pareigūnų girtas R.Morkevičius (vėliau jam buvo nustatytas 1,22 promilės girtumas) nusprendė be kovos nepasiduoti. Jis priešinosi, o galų gale uždėjus antrankius ir atvežus į policijos komisariatą spyrė pareigūnui į pilvą, taip pat grasino su patruliais susidoroti, žadėjo juos atleisti iš darbo.

Auka iki šiol išgyvena košmarą

Prasidėjus bylos nagrinėjimui teisme, R.Morkevičiaus aukai, smulkutei, nedidelio ūgio 20-metei K.Mironovai teko akis į akį susidurti su skriaudiku. Mergina pripažino išgyvenusi siaubingą košmarą, kurio pasekmes jaučia iki šiol.

Sunkiai tramdydama emocijas mergina pasakojo, kad lemtingąjį vakarą su draugais vakarojusi bare, o eidama link automobilių pajutusi, kaip kažkas griebė už sėdmenų. Ji sakė bandžiusi atsisukti ir pažiūrėti, kas tai padarė, kai pajuto siaubingą smūgį į veidą ir praradusi sąmonę nukrito.

K.Mironova dėl patirto galvos smegenų sutrenkimo beveik tris savaites gydėsi Kauno klinikose, nešiojo kaklo įtvarą. Patirto košmaro pasekmės jauną merginą lydi iki šiol. Ji pripažino patyrusi siaubingą šoką, dėl jo išsivystė viešumos baimė.

„Šis žmogus net neįsivaizduoja, kaip pakeitė mano gyvenimą. Aš užaugau tokioje šeimoje, kur sąvoka „smurtas“ neegzistuoja. Jo elgesyje nematau nei nuoširdumo, nei gailesčio. Jokie pinigai neatpirks mano būsenos. Būdama 20-ies patyriau baisų košmarą, kai ligoninėje pažvelgiau į save veidrodyje, to nelinkėčiau niekam, nei vyrui, nei moteriai“, – teisme drebančiu balsu kalbėjo R.Morkevičiaus spyriu į veidą nokautuota smulkutė mergina.

Paniškai bijo skriaudiko

Nukentėjusios advokatas Artūras Bauža ankstesniame teismo posėdyje akcentavo, kad bausmės R.Morkevičiui esmė – kad jis pagaliau suvoktų, jog taip elgtis negalima.

„Dabar mes girdime R.Morkevičiaus apgailestavimus, kad žiniasklaida jį pavertė demonu, daro jam antireklamą, dėl to jis negali dalyvauti varžybose“, – teisiamojo nuoširdumu abejojo nukentėjusios merginos atstovas.

Pasak advokato A.Baužos, ringo kovotojo gatvėje nokautuota mergina patyrė tikrą košmarą. „Kai pirmą kartą ją aplankiau ligoninėje – ji visą laiką tik verkė. Po šio išpuolio išsivystė paniška viešumos, žmonių baimė. Turėdama galimybę dirbti Kaune mano klientė pasirinko darbą Lietuvos pakraštyje, nes iki šiol bijo eidama Kauno gatvėmis sutikti tą žmogų (R.Morkevičių. – Red.)“, – kalbėjo nukentėjusiosios atstovas.

Policininko atsiprašė tik teisėjui priminus

Niekur nedirbantis, neakivaizdžiai studijuojantis ir mažametį vaiką auginantis R.Morkevičius prašė sumažinti prašomą priteisti kompensaciją už merginos patirta žalą. Esą 30 tūkst. litų gerokai per daug, jis pasiruošęs sumokėti 10 tūkst. litų.

„Noriu Karinos labai nuoširdžiai atsiprašyti. Noriu, kad visa tai kuo greičiau baigtųsi ir tau nereikėtų manęs bijoti. Prašau, atleisk man“, – teismą bandė sugraudinti antrą kartą teisiamas R.Morkevičius.

Nukentėjusiuoju pripažintas policijos pareigūnas, kuriam sulaikytas R.Morkevičius spyrė į pilvą, atsiprašymo sulaukė tik įsikišus teisėjui.

Jam priminus, kad byloje yra dar vienas nukentėjęs, ir pasiteiravus, ar teisiamasis ketina ir jo atsiprašyti, R.Morkevičius atrėžė atsiprašantis ir jo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.