Vokiečių aviganio darbo rezultatas - kontrabandos krovinys ir du įtariamieji

Vokiečių aviganis Rolfas pasienyje su Baltarusija pasieniečiams padėjo surasti 6 tūkst. pakelių kontrabandinių cigarečių. Vėliau naktį pėdsakais šuo sekė 3 kilometrus, kol buvo sulaikyti du, įtariama, su šiuo kontrabandiniu kroviniu susiję vilniečiai.

Vokiečių aviganis Rolfas.<br>VSAT nuotr.
Vokiečių aviganis Rolfas.<br>VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2013-12-02 16:43, atnaujinta 2018-02-20 00:55

Naktį iš šeštadienio į sekmadienį Vilniaus rajono Tvankiškių kaimo prieigose Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Vilniaus rinktinės pareigūnai pastebėjo automobilį, judantį Lietuvos sienos link. Informacija buvo perduota Lavoriškių bei Specialiosios paskirties užkardų pasieniečiams.

Į šią vietą kartu su kinologu atvyko ir vokiečių aviganis Rolfas. Netoli sienos keturkojui buvo duota komanda rasti pėdsakus ir jais sekti. Pėdsakus jis užuodė greitai ir netrukus jais jau vedė VSAT pareigūnus.

Po neilgos paieškos keturkojis pareigūnus atvedė į vietą, nuo sienos esančią maždaug už 300 metrų. Čia gulėjo į juodą polietileną suvyniotos dėžės, kuriose buvo 6 tūkst. pakelių cigarečių su baltarusiškomis banderolėmis.

Tokio krovinio vertė Lietuvoje, įskaičiavus visus privalomus mokesčius, viršija 42 tūkst. litų.

Paieška čia nesibaigė, nes Rolfas tamsoje įtariamųjų pėdsakais nuvedė toliau. Iš viso šuo sekė dar apie 3 kilometrus iki Petruliškių kaimo. Čia paskui Rolfą skubėję pasieniečiai sulaikė, įtariama, su kontrabandiniais rūkalais susijusius ir nuo VSAT pareigūnų sprukti bandžiusius 21-erių ir 22-ejų vilniečius. Abu vyrai buvo kiaurai permirkę ir purvini, vienas iš jų buvo pametęs batą.

Maždaug tuo pat metu kita VSAT pareigūnų grupė aptiko vietą, kur, įtariama, iš Baltarusijos į Lietuvą buvo atgabentos cigaretės. Čia ant specialios kontrolinės juostos buvo palikti avalynės pėdsakų fragmentai.

Dėl šio įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas. Abu sulaikytieji uždaryti į areštinę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.