Iš sodybos Rokiškio rajone vagys išėjo apsiginklavę

Vaizdingoje Rokiškio rajono vietoje sodybą turinčiam vilniečiui – nemalonumai. Pirmadienį įsibrovę į šią sodybą vagys išsinešė 3 brangius medžioklinius šautuvus. O už aplaidžiai saugotus ginklus jų savininkui dar gali tekti aiškintis ir su policijos pareigūnais.

Vilnietis yra medžiotojas, šiuos ginklus jis buvo įsigijęs ir laikė legaliai.<br>I.Gelūno asociatyvi nuotr.
Vilnietis yra medžiotojas, šiuos ginklus jis buvo įsigijęs ir laikė legaliai.<br>I.Gelūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Rasa Stundžienė

Dec 3, 2013, 9:01 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 12:41 AM

Vagystė Žeimių kaime, esančiame už 20 kilometrų nuo Rokiškio, pastebėta pirmadienį. Į gyvenamojo namo vidų buvo įsibrauta išdaužus durų stiklą. Kol suveikus sodyboje įrengtai apsaugos signalizacijai iš miesto atskubėjo saugos tarnybos ekipažas, nusikaltėliai jau buvo spėję pasprukti.

Atvykus sodybos šeimininkui, Vilniuje gyvenančiam V.D., paaiškėjo, kad įsibrovėlių grobiu tapo 3 medžiokliniai šautuvai: graižtvinis 7 mm šautuvas „Verney Carron Impact Pluss Affut“, „Remington Magnum“ su „Svarowski“ optiniu taikikliu ir graižtvinis šautuvas „CZ 527 Full Stock 223 Remington“ su „Svarowski“ optiniu taikikliu.

Vilnietis yra medžiotojas, šiuos ginklus jis buvo įsigijęs ir laikė legaliai. Nuostolį šeimininkas įvertino 16 tūkst. 200 litų.

„Blogiausia, kad galingi ginklai atsidūrė nusikaltėlių rankose“, – lrytas.lt sakė Rokiškio rajono policijos viršininkas Stasys Meliūnas. Pareigūnas įžvelgia, kad pats savininkas ne itin pasirūpino šaunamųjų ginklų apsauga – jie buvo laikomi nuolat negyvenamojo sodyboje, į atokią sodybą per kelias minutes apsaugos tarnybos ekipažui atvažiuoti tikrai neįmanoma.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.