Už geradario nužudymą - 17 metų nelaisvės

Paaiškėjo, kad kompanija tądien gėrė nuo ryto.

Daugiau nuotraukų (1)

Aušra Pilaitienė

2013-12-03 14:49, atnaujinta 2018-02-20 00:23

Tragedija nutiko šįmet sausio 4-osios vakarą Plungės rajone, Papievių kaime.

Nieko bloga nenujausdamas 87 metų Albertas Gaidauskas savo namų duris atrakino 29 metų Dainiui Lučinskui. Senolis jį seniai pažinojo, priglaudė ir tuomet, kai jis prieš keletą savaičių atlikęs bausmę už plėšimą ištrūko į laisvę, ne kartą anksčiau buvo apnakvindinęs savo namuose.

Tą vakarą su D.Lučinsku kartu buvo ir dešimčia metų vyresnis Vidmantas Stupelis. Girti svečiai pareikalavo duoti pinigų ir degtinės.

Šeimininkas nesutiko tenkinti atėjūnų įgeidžių, todėl D.Lučinskas jam smogė kelis kartus peiliu, perpjovė žąsto arteriją. Senukas nukraujavo ir mirė.

Jo žmona išliko gyva, tačiau ir ji, bandžiusi apginti vyrą, buvo nustumta ir atsidūrė ant žemės. Atėjūnai pasigrobė rastus 200 litų, išspyrė svetainės durų stiklą, kambaryje surado ir pasiėmė du butelius "Bajorų" degtinės. Iš lauko pusės užrakino namo duris ir išėjo.

Tuomet nuvažiavo taksi pas V.Stupelio brolį tęsti linksmybių, tačiau jas netrukus nutraukė policijos pareigūnai.

Klaipėdos apygardos teisme D.Lučinskas kaltu prisipažino, tačiau atsisakė duoti parodymus. V.Stupelis tikino esąs nekaltas.

"Susitikom su D.Lučinsku, trise išgėrėme butelį degtinės, pritrūko, tas sako, eime, pasiskolinsiu pinigų. Tuos žmones seniai pažinojau, jie buvo Lučinsko globėjai. Gaidauskas iš piniginės ištraukė pinigus, Dainius prašė ir moters pinigų, ta irgi išsigandusi ištraukė piniginę. Paskui jie kažko susiginčijo su Gaidausku, Dainius klausė, ar tik tiek teturi, iš stalčiaus ištraukė peilį ir dūrė Gaidauskui į šoną ar nugarą. Tada pasakiau jam: einam, čia kažkokios nesąmonės vyksta, ir jį išsivedžiau", -- pasakojo V.Stupelis.

Paaiškėjo, kad kompanija tądien gėrė nuo ryto.

Vyrą palaidojusi ir po tragedijos smarkiai pasiligojusi Magdalena Gaidauskienė prisiminė, kad per langą pamačiusi nekviestus svečius prašė vyro jų neįsileisti.

"Bet vyras atrakino duris, Dainiaus jis nebijojo. Jį nuo vaikystės auginau, kas galėjo pagalvoti, kad mano vyrą jis papjaus", -- teismo salėje ašaras braukė M.Gaidauskienė.

Moteris nepateikė civilinio ieškinio dėl neturtinės žalos atlyginimo ir prašė kuo griežčiau nubausti žudiką ir jo bičiulį.

Įžūliai į teisėjų klausimus atsakinėjęs D.Lučinskas tik raginamas gynėjos įvertinti savo poelgį išstenėjo: "biškį gailiuosi".

Anksčiau keturis kartus teistas V.Stupelis šįmet liepą išklausė nuosprendį dėl nužudymo -- Šiaulių apygardos teismas jam skyrė 9 metus nelaisvės.

Pernai gruodį tarp V.Stupelio ir 58 metų Algimanto G. kilo konfliktas, kai iš pastarojo manų dingo televizoriaus priedėlis. Algimantas G. dėl vagystės kreipėsi į policiją.

Per Kalėdas abu vyrai atsidūrė kartu vienuose namuose Telšių rajone, Degaičių kaime, kur vyko išgertuvės. Konfliktas vėl įsiplieskė dėl to paties televizoriaus priedėlio.

V.Stupelis neneigė prie stalo sėdinčiam vyrui sudavęs kelis kartus kumščiu į galvą. Bet paskui jie esą susitaikė ir nuėjo miegoti. Rytą pabudęs V.Stupelis suvokė, kad Algimantas G. nebegyvas.

Žinodamas, kad atsidurs už grotų, V.Stupelis ėmė slapstytis. O netrukus įsipainiojo į dar vieną nužudymo istoriją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.