H.Daktaras milijoną paaukotų policijai

„Jei man priteis milijoną litų, paaukosiu juos Policijos departamentui. Padėkosiu už tai, kad saugojo mane nuo pasikėsinimų. O jei nepriteis milijono litų, kreipsiuosi į Europos žmogaus teisių teismą ir reikalausiu milijono eurų“, - taip pareiškė 55 metų Kauno nusikaltėlių autoritetas Henrikas Daktaras.

Į pakartotinį skundo nagrinėjimą H.Daktaras atvyko su didele palyda.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Į pakartotinį skundo nagrinėjimą H.Daktaras atvyko su didele palyda.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Milda Kuizinaitė

Dec 9, 2013, 4:58 PM, atnaujinta Feb 19, 2018, 10:03 PM

Pirmadienio popietę Henytės skundą dėl blogų kalinimo bei konvojavimo sąlygų iš naujo ėmėsi nagrinėti Vilniaus apygardos administracinis teismas (VAAT). Šią bylą VAAT grąžino Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas.

Į pakartotinį skundo nagrinėjimą H.Daktaras atvyko su didele palyda. Ginti jo teises pasiruošė trys advokatai, prie salės durų lūkuriavo dukra, žmona Ramutė ir motina Jadvyga.

„Mano mylimiausi paparaciai. Ačiū, kad atėjote“, - teismo koridoriumi vedamas H.Daktaras pirmiausia energingai pasisveikino su žurnalistais, o vėliau keliais žodžiais persimetė su šeimos nariais.

Klaipėdos apygardos teismo iki gyvos galvos nuteistas H.Daktaras iš valstybės reikalauja milijono litų. Jis skundėsi, jog ketverius metus Lukiškių tardymo izoliatoriuje-kalėjime gyveno kameroje, į kurią paprastai už nusižengimus trumpam perkeliami iki gyvos galvos nuteisti kaliniai.

Tuo metu H.Daktaras dar tik laukė teismo. Jis ir dabar savęs nelaiko kaliniu iki gyvos galvos. Klaipėdos apygardos teismo nuosprendį jis yra apskundęs Apeliaciniam teismui.

H.Daktaras skundėsi, jog kameroje, kurioje kalėjo ketverius metus oro temperatūra buvo apie 13 laipsnių, dėl ko jam ėmė gelti sąnarius, o dėl dirbtinės šviesos suprastėjo regėjimas. Jis skundėsi, jog dėl tokių įkalinimo sąlygų buvo apėmusi depresija ir teko kreiptis į psichologus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.