Kaune sučiupti du drąsūs ir įžūlūs plėšikai

Pusę mėnesio Kauno gyventojus bauginę ginkluoti užpuolikai — sučiupti. Kauno policijos kriminalistai Naujojoje Akmenėje sulaikė praeityje už vagystes, plėšimą ir nužudymą teistą 31 metų J.V. ir už viešosios tvarkos pažeidimą teistą kaunietį 27 metų R.A.

Kratų metu pareigūnai aptiko du šaunamuosius ginklus.<br>M.Patašiaus nuotr.
Kratų metu pareigūnai aptiko du šaunamuosius ginklus.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas

Dec 10, 2013, 1:41 PM, atnaujinta Feb 19, 2018, 9:45 PM

Bičiuliai įtariami šiemet lapkričio 15-ąją apiplėšę V.Krėvės prospekte esantį lombardą. Jie surišo darbuotoją ir iš seifo pagrobė įvairių juvelyrinių dirbinių bei savigynai išduotą kovinį pistoletą „Walter“.

„Įtariamieji turbūt neturėjo tikslo iš pradžių pasirūpinti ginklu ir toliau plėšikauti. Pistoletas plėšikų rakose atsidūrė atsitiktinai“, — mano Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Nusikaltimų tyrimo valdybos viršininkas Gintautas Žukauskas.

Tačiau ginklas jiems labi praverdė darant kitus nusikaltimus. Lapkričio 27—ąją V.Krėvės prospekte esančiame bute jie pagrasino pistoletu ten gyvenantiems sutuoktiniams ir pasisavino kompiuterį „Apple iPad 3“, taip pat 3 mobiliojo ryšio telefonus.

Vėliau įtariamieji pistoletu sužalojo dar du žmones, tarp jų — fotoobjektyvą pardavinėjusį fotografą. Pareigūnai skaičiuoja, kad nusikaltėliai Kaune įvykdė mažiausiai 5 nusikaltimus, tačiau jie galėjo veikti ir kituose šalies rajonuose.

„Nusikaltėliai veikė labai įžūliai net nebandydami maskuotis ar slapstytis“, — pasakojo vienas tyrime dalyvaujantis pareigūnas. Iš pradžių kriminalistai net svarstė, kad gyventojus užpuldinėja ir žaloja psichiškai nesveikas žmogus.

Kratų metu pas įtariamuosius dar rastas senas medžioklinis šautuvas dalinai nupjautu vamzdžiu, jo šovinių, taip pat peilis, pistoletas „Walter“ su 40 šovinių. Kauno apylinkės teismas abu bičiulius leido suimti 3 mėnesiams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.