Pedagogas savo kolegę sumušė skėčiu

Panevėžio rajono pedagogui R. B., kuris girtas primušė kolegę ir jai sulaužė nosį, teismas tik pagrūmojo pirštu. Mat nukentėjusioji jam atleido, o darbovietė parašė gerą charakteristiką, rašo „Lietuvos rytas“.

Daugiau nuotraukų (1)

Virginija Petrauskienė

Dec 10, 2013, 7:12 AM, atnaujinta Jun 15, 2020, 10:05 AM

Panevėžio rajono muzikos mokyklos mokytojas 35 metų R.B., atėjęs į Panevėžio apylinkės teismą išklausyti nuosprendžio, jautėsi nekaip. Nežinia, ar buvo nejauku dėl to, ką padarė, ar dėl to, kad atrodė tarsi po vakarykščių išgertuvių.

„Jaučiuosi blogai“, – dangstydamas paltu burną prisipažino nuteistasis. Sukdamas galvą į šoną jis tvirtino esąs blaivus.

Pedagogas buvo teisiamas už tai, kad šių metų birželį būdamas girtas agresyviai užsipuolė ir sumušė savo draugę ir kolegę. Jis moteriai ne mažiau kaip keturiolika kartų trenkė skėčiu.

Vėliau teismo ekspertai nustatė, kad nukentėjusiajai buvo sulaužyta nosis, ne vienoje vietoje nubrozdinta ir sudaužyta galva, veidas bei rankos. Skriaudikas atsiprašė sumuštosios ir gavo jos atleidimą.

Konfliktas kilo tada, kai R.B. su savo drauge, taip pat muzikante, Panevėžyje pasisvečiavę pas vieną kolegę ėjo namo.

Neblaivus vyras moteriai ėmė priekaištauti. Prie vieno Klaipėdos gatvės daugiabučio prasidėjęs barnis virto smurtu.

Vėliau teisme R.B. ir nukentėjusioji tvirtino, kad juodu nėra gyvenimo draugai. Jeigu būtų priešingai, smurtautojui būtų grėsusi kur kas griežtesnė bausmė.

Pedagogui pusmetį teks neatlygintinai atidirbti 20 valandų globos ar sveikatos priežiūros įstaigose. Jam dešimčiai mėnesių apribota laisvė.

R.B. Valstybinei ligonių kasai atlygino kolegei gydyti patirtas išlaidas. Teisme pedagogas tikino, kad labai gailisi dėl savo elgesio. Tuo remdamasis teismas jam skyrė švelnią bausmę.

Panevėžio rajono vaikų muzikos mokyklos direktorė Laima Plančiūnienė tvirtino, kad R.B. yra puikus žmogus, geras specialistas ir atlikėjas. Jį labai myli vaikai.

„Nežinau, kam jis ir ką sulaužė, tai atsitiko ne darbo metu. O darbe jis yra puikus pedagogas“, – sakė mokyklos vadovė.

Tiesa, vėliau direktorė pripažino, kad R.B. reikėtų tramdyti alkoholio pomėgį: „Bet jis išgeria tik po darbo.“

Ji tvirtino, kad toks „popamokinis“ mokytojo elgesys nekelia grėsmės jo mokiniams, o jam netrukdo būti geru pedagogu.

Aukštąjį išsilavinimą turintis R.B. yra ne tik Panevėžio rajono muzikos mokyklos mokytojas. Jis dirba ir Panevėžio muzikiniame teatre orkestro muzikantu bei koncertinėje įstaigoje „Panevėžio garsas“ atlikėju.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.