Policija tiria, kas pavogė brangią ragų kolekciją

Anykščių rajone į sodybą įsibrovę vagys pasirinko netikėtą grobį -

Elnio ragus anykštėnas gavo dovanų Norvegijoje.<br>123rf asociatyvi nuotrauka
Elnio ragus anykštėnas gavo dovanų Norvegijoje.<br>123rf asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

Virginija Petrauskienė

Dec 10, 2013, 3:55 PM, atnaujinta Feb 19, 2018, 9:40 PM

Septynios poros briedžių ragų trofėjų, viena elnio ragų pora, keturios lentelės, prie kurių pritvirtinta po vieną elnio ragą ir penki stirnų ragai – tokio savo turto šios savaitės pradžioje pasigedo Anykščių gyventojas 51-erių Alvydas Vyšniauskas.

Vyras prieš kelias dienas buvo grįžęs iš Norvegijos, kur jau dešimt metų darbuojasi viename ūkyje. Jis su žmona atvažiavo į šeimos įsigytą sodybą prie ežero, esančią Debeikių seniūnijoje, maždaug už 25 kilometrų nuo Anykščių.

Šeimininkai pamatė, kad jų nuolatos negyvenamoje sodyboje buvo apsilankę vagys. Per išplėštą rūsio langą vagys pateko į namą.

„Keista, kad tie įsibrovėliai nelietė name buvusios buitinės technikos – naujo šaldytuvo, televizoriaus, muzikinio centro, mikrobangų krosnelės. Jie susirinko visą ragų kolekciją ir brangius įrankius, kuriuos buvau nusipirkęs sodybos remontui“, – sakė A.Vyšniauskas.

Vyras nėra medžiotojas. Jis pasakojo, kad ragų kolekciją sukaupė neįprastu būdu. Didžiąją dalį ragų jis pats susirinko miške.

Elnio ragus anykštėnas gavo dovanų Norvegijoje. Trofėjinių briedžio ragų su žvėries galvos kaukole jis yra pats pirkęs iš medžiotojų.

„Dar anksčiau kai kas iš draugų netgi prašė manęs parduoti tuos ragus. Tačiau jokiu būdu nesutikau“, – sakė A.Vyšniauskas.

A.Vyšniauskas pamanė, kad keista vagystė gali būti vietinių vagišių darbas. Tačiau tokie vagys ne kiekvienam vogtų daiktų pirkėjui gali pasiūlyti įsigyti porą ragų, ar net visą jų kolekciją.

Jeigu tai buvo užsakyta vagystė, ikiteisminį tyrimą atliekantiems pareigūnams gali būti sunkiau surasti nusikaltėlius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.