Žagintojas už grotų pateko po 14 metų slapstymosi

Už išžaginimą jam paskirtos bausmės išvengti pamėginęs Šiaulių rajono gyventojas 36 Aidas Borovikovas nuo pareigūnų slapstėsi net keturiolika metų, tačiau galiausiai atsidūrė už grotų.

Daugiau nuotraukų (1)

Ričardas Vitkus

Dec 10, 2013, 11:15 AM, atnaujinta Feb 19, 2018, 9:49 PM

Jam paskirtą bausmę atlikti vengiantį A.Borovikovą Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Paieškos skyriaus pareigūnais sulaikė gruodžio 3 dieną.

Pasalą surengusiems kriminalistams žagintojas įkliuvo, kai atėjo aplankyti į Kelmės rajoną gyventi persikrausčiusios savo motinos.

A.Borovikovas nusikalto būdamas 21-nerių. Vieno Šiaulių vaikų lopšelio-darželio teritorijoje su draugais leidęs laiką A.Borovikovas susipažino su 13 metų paaugle, kurią apsvaigino vynu ir netoliese esančioje pievoje, grasindamas peiliu, išžagino.

Šis nusikaltimas netrukus buvo atskleistas, tačiau baudžiamojon atsakomybėn patrauktas A.Borovikovas iki teismo buvo paliktas laisvėje.

Kaltu dėl išžaginimo pripažintam A.Borovikovui teismas 1999-ųjų rugpjūčio mėnesį skyrė aštuonerius metus nelaisvės. Iki nuosprendžio įsiteisėjimo nuteistasis buvo paliktas laisvėje.

Bijodamas atsidurti užgrotų A.Borovikovas ėmė slapstytis.

Slapstytis ėmęs vyriškis, bijodamas įkliūti, net nepasirodė savo tėvo laidotuvėse.

Spėjama, kad sūnui slapstytis padėjo jo motina.

Po sūnaus padaryto nusikaltimo A.Borovikovo motina pakeitė gyvenamąją vietą – iš Šiaulių rajone esančių Šilėnų kaimo persikraustė į Kelmės rajone esančią atokią sodybą.

Pareigūnų klausinėjama apie sūnaus buvimo vietą, moteris bėdojo, kad sūnų jau apverkusi, nes neturi apie jį jokių žinių ir nebesitiki, kad jis yra tarp gyvųjų.

Svetimų žmonių į namus A.Borovikovo motina neįsileisdavo. Durys nebuvo atvertos net ir gyventojų surašinėtojai. Manoma, kad sūnų apie kylančias grėsmes motina perspėdavo mobiliojo ryšio telefonu.

Dokumentų neturintis A.Borovikovas pragyvendavo iš nelegalių padienių darbų.

Nors darbdaviai, tikėtina, žinojo, kad šis vyras slapstosi, tačiau toks darbininkas buvo parankus - nebrangus ir bailus, todėl juo buvo galima visaip manipuliuoti.

Gruodžio 3 dieną pasalą netoli A.Borovikovo motinos sodybos surengę pareigūnai vakare pamatė link stebimos sodybos sėlinantį žmogų, prieš kurio sugrįžimą sodyboje užgeso visos šviesos.

Pavakarieniavęs parvykėlis visiškoje tamsoje prinešė į trobą malkų ir išpėdino iš sodybos. Tada čia pasirodę kriminalistai vyriškį sučiupo. Paaiškėjo, kad pareigūnams įkliuvo 14 metų jų ieškotas A.Borovikovas.

Į areštinę uždarytas sulaikytasis netrukus bus pasiųstas į pataisos namus atlikti jam už išžaginimą paskirtos 8 metų laisvės atėmimo bausmės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.