D.Kedžio bendrininkų byloje - vėl ligos

Vilniaus apygardos teismas trečiadienį negalėjo toliau tęsti Drąsiaus Kedžio bendrininkų Raimondo Ivanausko ir Eglės Barauskaitės baudžiamosios bylos nagrinėjimo.

R.Ivanauskas kaltinamas padėjęs D.Kedžiui rengtis žudynėms.<br>D.Umbraso nuotr.
R.Ivanauskas kaltinamas padėjęs D.Kedžiui rengtis žudynėms.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Asta Kuznecovaitė

2013-12-11 13:40, atnaujinta 2018-02-19 21:21

Į teismo posėdį neatvyko teisiamoji E.Barauskaitė. Moters advokatė Inga Blaževičienė teismui paaiškino, kad trečiadienio rytą netikėtai susirgo mažametis E.Barauskaitės sūnus. Anot advokatės, vaikui pakilo temperatūra.

E.Barauskaitė, advokatės teigimu, turi nedarbingumo pažymėjimą iki gruodžio 15 dienos, tačiau pažymėjimo kopijos ji teismui pateikti negalėjo.

Dėl E.Barauskaitės vaiko ligos neįvyks ir gruodžio 13 dieną numatytas posėdis, taip pat neaišku, ar įvyks posėdis, kuris suplanuotas gruodžio 18 dieną.

Tai jau antras kartas teisme, kai bylos nagrinėjimas yra atidedamas dėl ligos. Spalio pabaigoje teismas buvo priverstas daryti pertrauką, nes susirgo R.Ivanauskas.

Trečiadienį į teismą buvo iškviesti keturi liudytojai bei du teismo posėdžius iš eilės jau liudijęs Mindaugas Žalimas. Planuota peržiūrėti Virginijaus Gaivenio televizijos laidas, kuriose M.Žalimas pasakojo apie tai, kas jam buvo žinoma dėl Kauno žudynių ir koks buvo R.Ivanausko bei E.Barauskaitės vaidmuo jose.

Liudytojas Saulius Ugorinka buvo vienas paskutiniųjų žmonių matęs D.Kedį po Jono Furmanavičiaus ir Violetos Naruševičienės nužudymo.

Prieš teismo posėdį jis žurnalistams pasakojo, kad 2009 metais dirbo maršrutinio autobuso vairuotoju. Spalio 5 dieną jo automobiliu į Vaišvydavą važiavo D.Kedys.

Pasak S.Ugorinkos, D.Kedys jam pasirodė keistuolis - jis įlipo į maršrutinį autobusą, tačiau nesusimokėjo. Atvažiavus iki Vaišvydavos jis keleiviui priminė, kad reikia susimokėti. Šis neprieštaravo, tačiau dar paprašė jį pavežėti iki miško. Vairuotojui atsisakius D.Kedys išlipo iš autobuso ir nuėjo savais keliais.

Kitas liudytojas Ričardas Vaičiūnas teismui ketino papasakoti apie savo "susitikimą" su D.Kedžiu. Garliaviškio vairuojamas automobilis spalio 5-ąją atsitrenkė į jo vairuojamą automobilį. Netaręs vairuotojui nei žodžio D.Kedys iš automobilio pasiėmė didelį krepšį ir pasišalino. Įtariama, kad tame krepšyje buvo ginklai.

R.Ivanauskas ir E.Barauskaitė yra kaltinami padėję D.Kedžiui rengtis žudynėms. Teigiama, kad D.Kedys planavo nužudyti mažiausiai šešis žmones, tačiau spalio 5 dieną jam pavyko įgyvendinti tik dalį savo kraupaus plano - nušovė J.Furmanavičių ir V.Naruševičienę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.