Šiaulietis tikėjosi išsisukti su 2000 litų kyšiu

Antradienį Šiaulių policininkams įkliuvo du automobiliu važiavę neblaivūs jaunuoliai.

Daugiau nuotraukų (1)

Ričardas Vitkus

2013-12-11 09:30, atnaujinta 2018-02-19 21:28

Nors didesni nemalonumai grėsė girtam vairuotojui, areštinėje atsidūrė saugos diržo nesegėjęs ir kyšiu už tai gresiančios baumės išvengti pamėginęs keleivis - 27 metų K.M.

Į arešinę šis šiaulietis buvo uždarytas po to, kai pareigūnams pasiūlė 2000 litų kyšį. 

Automobilį „Renault 19“, kuriuo važiavo du vyrai, Šiauliuose budėję policijos pareigūnai patikrinimui sustabdė antradienio popietę.

Pastebėjus Gegužių gatve važiuojantį „Renault 19“ pareigūnams kilo įtarimo, kad jį gali vairuoti neblaivus vairuotojas. Sustabdžius automobilį pareigūnų įtarimai pasitvirtino – paaiškėjo, kad „Renault 19“ vairuotojas 20 metų M.A. yra neblaivus.

Patikrinus alkoholio matuokliu vairuotojui buvo nustatytas vidutinis (1,77 prom.) girtumo laipsnis. Pareigūnų dėmesio sulaukė ne tik automobilio vairuotojas, bet ir jo keleivis.

Pastebėję, kad keleivio sėdynėje sėdintis vyras nesegi saugos diržų, policininkai nusprendė už šį kelių eismo taisyklių pažeidimą surašyti protokolą.

Bandydamas išvengti bausmės keleivis K.M. Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnui ir kartu su juo budėjusiam Lietuvos policijos mokyklos kursantui pasiūlė 2000 litų kyšį.

Kyšį siūlantį vyriškį pareigūnai perspėjo, kad už tai gresia baudžiamoji atsakomybė. Kadangi K.M. nesiliovė siūlyti kyšio, jis buvo sulaikytas ir uždarytas į areštinę.

Dėl bandymo papirkti pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tokį nusikaltimą baudžiama bauda arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki ketverių metų.

Dviejų tūkstančių litų kyšį pareigūnams siūlęs K.M. turės sumokėti ir baudą už tai, kad važiuodamas automobiliu nesegėjo saugos diržų. Už šį kelių eismo taisyklių pažeidimą baudžiama nuo 100 iki 200 litų bauda.

Automobilį vairavęs M.A. bus baudžiamas už tai, kad vairuoti sėdo būdamas girtas.

Antradienį šalyje pareigūnams įkliuvo dar trys juos papirkti bandę vairuotojai, kurie siūlė 600, 50 ir 20 litų kyšius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.