Iš barikadų Garliavoje – į teisiamųjų suolą

Prieš teismą stos 17 aršiausių Garliavos minios atstovų, kurie trukdė antstolei atlikti savo pareigas – perduoti mažametę dukterį Laimutei Stankūnaitei.

Daugiau nuotraukų (1)

Vygandas Trainys

Dec 12, 2013, 6:47 AM, atnaujinta Feb 19, 2018, 9:06 PM

18 tomų baudžiamoji byla dėl antstolės Sonatos Vaicekauskienės įžeidimo ir trukdymo jai patekti į Kedžių šeimos namus Garliavoje keliauja į Kauno apylinkės teismą, rašo „Lietuvos rytas".

Byloje įtarimai pareikšti Kęstučiui Dūdėnui, Aušrinei Balčiūtei, Gediminui Aidukui, Matui Morkevičiui, Evaldui Staliūnui, Sigitui Gudynui, Giedriui Okuniui, Žygimantui Bulotai, Vidui Petraičiui, Žilvinui Paškevičiui, Alvynui Arnauskui, Rūtai Urbelienei, Tautrimui Januškevičiui, Dariui Kaminickui, Erikui Kuktai, Svajūnui Tamuliui ir Gretai Knapkienei.

Dar vienos įtariamosios – kaunietės Lauros Kazlauskaitės-Aleksandravičienės – byla buvo atskirta, nes ji išvyko Didžiąją Britaniją.

Šių įtūžusių žmonių būrys 2012 metų gegužės 17 dieną užsipuolė S.Vaicekauskienę, nepraleido jos iki namo, kuriame buvusi teisėja Neringa Venckienė sėdėjo užsidariusi su savo dukterėčia.

Į vidų antstolei pavyko patekti tik pasitelkus policiją.

Teismo sprendimą vykdžiusi S.Vaicekauskienė buvo įžeidinėjama, apspardyta, laikoma už rankų.

„Nė vienas įtariamasis, net ir prispirtas akivaizdžių įrodymų, savo kaltės nepripažino. Jie vaizduoja save aukomis, o policininkus vadina žvėrimis“, – „Lietuvos rytui“ sakė ikiteisminiam tyrimui vadovavęs prokuroras Ričardas Gailevičius.

Ypač sunkiai sekėsi tramdyti į isteriją puolusią kaunietę G.Knapkienę, kuri ne tik koneveikė pareigūnus, bet ir puolė žurnalistus.

Dauguma tariamųjų mergaitės gynėjų gyvena Kaune ir Garliavoje.

Kai kurie jų anksčiau buvo teisti: už neatsargų gyvybės atėmimą, pasipriešinimą policijai ir kitokius nusikaltimus.

Tyrimas dėl trukdymo antstolei užtruko dėl nesibaigiančių įtariamųjų skundų.

Šūsnys pareiškimų, reikalavimų ir prašymų keliavo į įvairias teismų instancijas, kol buvo atmesti.

Iš pradžių įtarimai buvo pareikšti 36 asmenims, tačiau keturių iš jų atžvilgiu ikiteisminis tyrimas buvo nutrauktas, o 14 žmonių patraukti administracinėn atsakomybėn.

Už trukdymą antstolei eiti pareigas ir jos įžeidinėjimą gresia bauda, areštas iki 90 parų arba laisvės atėmimas iki 4 metų.

Bylų – ištisa virtinė

* Dėl trukdymo antstolei turės atsakyti ir dviejų žmonių nužudymu įtariamo Drąsiaus Kedžio sesuo N.Venckienė, jos tėvai Laimutė ir Vytautas Kedžiai, teta Audronė Skučienė.

* Buvusios teisėjos N.Venckienės atžvilgiu iškeltos net šešios bylos – dėl pasipriešinimo policijai, nežymaus sveikatos sutrikdymo, piktnaudžiavimo globėjos pareigomis, nepagarbos teismui, teismo sprendimo nevykdymo ir trukdymo antstolei atlikti savo pareigas.

* N.Venckienė šiuo metu slapstosi užsienyje, o jos giminaičiai teisiami Alytuje.

* L.Kedienei gresia dar viena byla už Mindaugo Žalimo, liudijusio apie D.Kedžio nusikalstamus planus, šmeižtą – moteris jį viešai išvadino savo sūnaus žudiku.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.