Vogti automobilio vagišiai leidosi vogtu automobiliu

Naktį į ketvirtadienį Akmenės rajono policijos komisariato pareigūnai sučiupo du automobilių vagystėmis įtariamus jaunuolius.

Daugiau nuotraukų (1)

Ričardas Vitkus

2013-12-12 11:48, atnaujinta 2018-02-19 20:58

Paaiškėjo, kad vogti Ventoje (Akmenės raj.) jiems į akį kritusio automobilio šie vaikinai atvyko automobiliu, kurį prieš tai pavogė Mažeikiuose.

Į areštinę abu įtariamuosius uždarę pareigūnai aiškinsi, ar šie jaunuoliai nebus pavogę dar daugiau automobilių.

Pranešimą, kad Ventoje kėsinamasi pavogti Žemaičių gatvėje esančio daugiabučio namo kieme stovintį „Volkswagen Passat“ markės automobilį, Akmenės rajono policijos komisariato pareigūnai gavo ketvirtadienį 2 val.20 min. nakties.

Apie nusikaltimą policijai telefonu pranešė vagišius pastebėjęs šio automobilio savininkas.

Į nusižiūrėto „Volskwagen Passat“ saloną vagis įsibrovė nulaužę kairės pusės priekinių durelių rankeną.

Nuplėšęs plastmasinį variklio paleidimo laidų apdailos skydelį, vagišius sujungė laidus ir pasikėsino pagrobti automobilį.

To padaryti nepavyko, nes automobilio savininkas vagį pastebėjo. Demaskuotas vagišius išsigandęs automobilio savininko metė grobį ir spruko šalin.

Gavęs pranešimą apie pasikėsinimą pavogti automobilį Akmenės rajono policijos komisariato budėtojas į Ventą pasiuntė patrulių ekipažą.

Čia atvykusiems pareigūnams įtarimų sukėlė Žemaičių gatve nuo Papilės link Mažeikių važiuojantis automobilis „Volkswagen Golf“, kurį vairavo Akmenės rajone gyvenantis 18 metų J.B. Kartu su šiuo vaikinu važiavo ir Mažeikiuose gyvenanti nepilnametis A.D.

Paprašius pateikti dokumentus paaiškėjo, kad automobilį vairuojantis J.B. neturi vairuotojo pažymėjimo.

Patikrinus paaiškėjo, kad vaikinai vėžinasi automobiliu, kuris trečiadienį buvo pavogtas Mažeikiuose. Paklausus ir kur jis gavo automobilį, J.B. Prisipažino, kad jį pavogė Mažeikiuose.

Pareigūnai neabejoja, kad būtent šie jiems įkliuvę jaunuoliai pasikėsino pavogti automobilį ir Ventoje.

Abu įtariamuosius pareigūnai sulaikė ir pristatė Akmenės rajono policijos komisariatą. Dėl pasikėsinimo pavogti automobilį „Volkswagen Passat“ pradėtas ikiteisminis tyrimas. Tyrimą dėl automobilio „Volkswagen Golf“ vagystės atlieka Mažeikių rajono policijos komisariato pareigūnai.

Bus aiškinamasi, ar šie Ventoje įkliuvę jaunuoliai nėra įvykdę ir kitų nusikaltimų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.