„Akropolį“ apgulė ugniagesiai

Prie Klaipėdos prekybos ir pramogų centro „Akropolis“ antradienio naktį sugužėjo ugniagesiai – evakavus darbuotojus ir lankytojus likviduotas gaisro židinys. Tai buvo mokomosios pratybos.

Ugniagesiai iš uostamiesčio prekybos ir pramogų centro evakavo pusšimtį žmonių.
Ugniagesiai iš uostamiesčio prekybos ir pramogų centro evakavo pusšimtį žmonių.
Daugiau nuotraukų (1)

Gediminas Pilaitis

Dec 13, 2013, 6:55 AM, atnaujinta Feb 19, 2018, 8:41 PM

Taikos prospekte įsikūrusio „Akropolio“ darbuotojus po vidurnakčio sujaudino vidaus patalpose suveikusi priešgaisrinės apsaugos signalizacija. Sunerimo ne tik apsaugininkai, bet ir kino centre, boulingo klube dar buvę lankytojai, rašo „Lietuvos rytas".

Didžiulio prekybos komplekso darbuotojai apie ekstremalią padėtį informavo Bendrąjį pagalbos centrą. Atvykę ugniagesiai ir policininkai iš kino centro evakavo apie 30 žiūrovų, sėdėjusių skirtingose salėse. Dar 20 lankytojų išvesta iš boulingo klubo.

Iškviesti medikai buvo pasirengę suteikti pagalbą žmonėms, bet niekas nenukentėjo. Per pusvalandį gaisro židinys buvo likviduotas.

„Akropolio“ šeimininkai ir ugniagesiai neatsitiktinai imitavo gaisrą kino ir boulingo salėse, kur vakaroja nemažai klaipėdiečių. Pasibaigus darbo laikui kai kuriuos lankytojus tenka varu varyti namo. Šįkart ir patys svečiai skubėjo kuo greičiau ištrūkti į gryną orą.

Pratybų stebėtojai gerai įvertino „Akropolio“ priešgaisrinės apsaugos sistemas, statinius, darbuotojų žinias ir jų pasirengimą veikti ekstremaliomis situacijomis. Gelbėtojai irgi dirbo profesionaliai.

„Imituodami tariamą gaisrą žmonių negąsdinome, bet norėjome, kad pratybos būtų kuo tikroviškesnės. Tiesa, evakuojamus lankytojus vaidino pusšimtis statistų – pramogų ir prekybos centro darbuotojų“, – pasakojo Klaipėdos „Akropolio“ valdytojas Ovidijus Zibolis.

Panašios, bet mažesnio masto pratybos tą naktį vyko Šiaulių ir Vilniaus „Akropoliuose“.

Dūmai – nuo lempos

Prieš porą savaičių panaši situacija buvo susiklosčiusi kitame Klaipėdoje, Taikos prospekte, įsikūrusiame prekybos centre „Grandus“ – vakare patalpose pasklido aitrūs dūmai.

Ugniagesiai greitai išsiaiškino, kad dūmai sklinda iš pastato laiptinės, – užsidegė apšvietimo lempos laidai. Lankytojų paprašyta išeiti iš prekybos centro.

Tai buvo tikras, o ne imituojamas incidentas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.