Prokurorai nutraukė tyrimą dėl siūlymo papirkti Seimo narę

Įvertinusi parodymų objektyvumą, patikimumą ir kitas ikiteisminio tyrimo metu nustatytas aplinkybes, Vilniaus apygardos prokuratūra nutraukė ikiteisminį tyrimą dėl galimo siūlymo papirkti Seimo narę Aureliją Stancikienę.

Seimo narė A.Stancikienė pareiškė, kad jai buvo pasiūlytas 2 tūkst. litų kyšis.<br>R.Danisevičiaus nuotr. iš archyvo
Seimo narė A.Stancikienė pareiškė, kad jai buvo pasiūlytas 2 tūkst. litų kyšis.<br>R.Danisevičiaus nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 13, 2013, 2:59 PM, atnaujinta Feb 19, 2018, 8:24 PM

Š. m. sausio mėnesį tiesiogiai transliuotoje radijo laidoje Seimo narė A.Stancikienė pareiškė, kad jai buvo pasiūlytas 2000 litų kyšis už tai, kad ji pavėluotų ar iš viso neateitų į Seimo Aplinkos apsaugos komiteto posėdį, kuriame bus svarstomi skalūninių dujų klausimai.

Dėl šio fakto š. m. vasario 12 d. buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas, kurį atlikti buvo pavesta Specialiųjų tyrimų tarnybos Vilniaus valdybos pareigūnams.

Pasak ikiteisminį tyrimą organizavusio ir jam vadovavusio Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroro Giedriaus Tarasevičiaus, tyrimo metu buvo susidurta su keblumais norint apklausti apie galimą nusikaltimą viešai pareiškusį asmenį ir iš jo sužinoti daugiau apie tiriamo įvykio aplinkybes.

Vadovaudamasis Lietuvos įstatymais, įvertinęs, kad liudyti kviečiamas asmuo ignoruoja pareigūnų šaukimus atvykti, apklausų metu atsisako nurodyti neva nusikaltimą padariusį asmenį, tyrimui vadovaujantis prokuroras savo nutarimu gali skirti baudą už liudytojo pareigų nevykdymą.

Tokią įstatyme numatytą procesinę prievartos priemonę, už atsisakymą nurodyti kyšį siūliusį asmenį bei atskleisti kitas tyrimui reikšmingas aplinkybes, prokurorui teko taikyti ir šį kartą skiriant 10 MGL dydžio (1300 lt) baudą.

Balandžio 17 d. priimto nutarimo liudytoja neskundė, tačiau ir po to galimai kyšį Seimo narei siūlęs asmuo, kuris, remiantis jos parodymais, jai yra žinomas, teisėsaugai nebuvo įvardytas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.