Dėl katino sugyventinį nužudžiusi moteris nepagailėjo ir paties gyvūno

Joniškio rajone dėl katino per išgertuves kilęs konfliktas baigėsi tragiškai ir katinui sprandą nusukti pagrasinusiam 44 metų Arūno A., ir pačiam gyvūnui.

Daugiau nuotraukų (1)

Ričardas Vitkus

2013-12-16 16:33, atnaujinta 2018-02-19 19:27

Sugyventinį mirtinai subadė katiną ginti puolusi 43 metų Elena Jankūnienė. Susidorojusi su gyvenimo draugu moteris papjovė ir tragiško konflikto priežastimi tapusį keturkojį.

Pirmadienį Šiaulių apygardos teismas E.Jankūnienę pripažino kalta dėl itin žiauraus nužudymo bei žiauraus elgesio su gyvūnais ir skyrė 14 metų nelaisvės.

Nuteistoji nužudytojo artimiesiems taip pat privalės atlyginti 3131 lito turtinę ir 40 tūkstančių litų neturtinę žalą.

Nužudytojo kūne – 76 smūgių žymės

Žiauriai nužudyto Arūno A. lavonas Joniškio rajono Bariūnų kaimo sodyboje, kurioje jis gyveno su sugyventine, buvo rastas šiemet sausio 7-osios vakare.

Vyriškio krūtinėje, pilve bei rankose matėsi daug durtinių ir muštinių žaizdų. Teismo medicinos ekspertai nustatė, kad Arūnui A. žarstekliu bei peiliu buvo smogta 76 kartus.

Įtariant nužudymu pareigūnai sulaikė namuose užtiktą E.Jankūnienė. Alkoholio matuokliu sulaikytajai buvo nustatytas vidutinis (2,44 prom.) girtumo laipsnis.

Už grotų išsiblaiviusi moteris prisipažino nužudžiusi Arūną A., su kuriuo kartu pragyveno ketverius metus.

Sausio 6-ąją Arūnas A. kartu su E.Jankūniene buvo gavę darbo. Vakare grįždami namo sugyventiniai už gautą atlygį nusipirko vyno, o sugrįžę į namus sėdo gerti.

Supyko ant namuose pridergusio katino

Begeriant sugyventiniai ėmė pyktis. Prie išgertuvių stalo kilusio barnio priežastimi tapo namuose pridergęs E.Jankūnienės katinas.

Tai pamatęs Arūnas A. pagrasino nevalyvam gyvūnui nusukti sprandą.

Tokie sugyventinio ketinimai įsiutino E.Jankūnienę. Moteris čiupo žarsteklį ir ėmė juo talžyti vyriškį. Netikėtai užpultas Arūnas A. dar bandė gintis – tada E.Jankūnienė gyvenimo draugą ėmė badyti nuo stalo pasičiuptu peiliu.

Moteris tvirtino, kad mirtiną smūgį į krūtinę Arūnui A. smogė todėl, kad sunkiai sužalotas vyriškis pats paprašė jį pribaigti.

Kada ir kodėl tuo pačiu peiliu papjovė ir katiną, kurį prieš tai puolė ginti, E.Jankūnienė negalėjo paaiškinti.

Teisme slėpė veidą

Nuo patirtų sužalojimų netrukus mirusį sugyventinį bei šalia jo numestą papjautą katiną E.Jankūnienė užklojo antklode, o pati išėjo girtauti.

Per ikiteisminį tyrimą kalta dėl jai inkriminuotų nusikaltimų prisipažinusi E.Jankūnienė teisme duoti parodymus atsisakė.

Atvesdinta išklausyti nuosprendžio kalinamoji kaip įmanydama slėpė veidą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.