Akivaizdi afera tyrėjams – nė motais

Visi įrodymai – ant stalo, bet jiems patikrinti neužtenka daugiau kaip metų. Tokiu greičiu dirba ekonominius nusikaltimus tiriantys Vilniaus pareigūnai.

Į policiją kreipęsi D.P. darbdaviai pateikė ne tik neteisėtą praturtėjimą liudijančių banko išrašų, bet ir kitų įrodymų.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Į policiją kreipęsi D.P. darbdaviai pateikė ne tik neteisėtą praturtėjimą liudijančių banko išrašų, bet ir kitų įrodymų.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Milda Kuizinaitė

Dec 17, 2013, 5:00 AM, atnaujinta Feb 19, 2018, 7:20 PM

„Vyksta ikiteisminis tyrimas“, – tokiu atsakymu ginkluojasi ekonominius nusikaltimus tiriantys Vilniaus policijos bei prokuratūros pareigūnai.

Dar praėjusių metų pavasarį pradėję tirti bylą dėl buvusio bendrovės „Rivona“ vadybininko galimai daromų aferų Vilniaus ekonominės policijos pareigūnai tą patį kartoja iki šiol.

Nesugeba paaiškinti

Kada šis tyrimas bus baigtas ir byla bus perduota teismui, atsakymo nėra.

Jokių žinių iš pareigūnų nesulaukė ir pareiškimą dėl buvusio vadybininko D.P. veiklos perdavę bendrovės „Rivona“ atstovai.

„Apie bylos pabaigą informuosime tik šio proceso dalyvius“, – „Lietuvos rytui“ pareiškė už šį tyrimą atsakingas Vilniaus apygardos prokuratūros prokuroras Valerijus Sevastijanovas, nesugebėjęs paaiškinti, kodėl jis užsitęsė tiek laiko.

Pinigai keliavo į sąskaitą

Bendrovė „Rivona“ į Vilniaus ekonominę policiją kreipėsi praėjusių metų kovo mėnesį.

Pareiškime buvo pateikta informacija apie vadybininko D.P., atsakingo už santykius su Kinijos partneriais, daromus nusikaltimus.

Įtariama, kad jis „Norfos“ prekybos tinklui įvairias kiniškas prekes pirkdavo gerokai didesnėmis kainomis. Už tai jis iš Kinijos verslininkų esą gaudavo kyšių.

Iš pradžių vadybininkui buvo mokama grynaisiais, bet po kurio laiko jis išdrąsėjo ir nurodydavo asmeninę sąskaitą.

Teigiama, kad vien tiktai į šio vadybininko sąskaitą DNB banke „Rivonos“ partneriai Kinijoje mažiausiai dešimt kartų pervedė pinigų.

Siųsdavo grasinamus laiškus

Įtariama, kad „Rivonos“ darbuotojas pelnydavosi ir iš Lietuvos bendrovių.

Vienos įmonės direktorius prisipažino net keletą metų D.P. mokėjęs maždaug 5 procentus bendros per „Norfos“ prekybos tinklą parduotų prekių apyvartos.

Buvo atvejų, kai šios įmonės direktorius laiku nesumokėdavo nustatytų sumų. Tuomet vadybininkas D.P. jam siųsdavo grasinamų laiškų reikalaudamas grąžinti skolą ir užsimindavo, kad priešingu atveju nebus sudaroma jokių sutarčių su „Norfa“.

Į policiją kreipęsi D.P. darbdaviai pateikė ne tik neteisėtą praturtėjimą liudijančių banko išrašų, bet ir kitų įrodymų.

Klausimai – be atsakymų

Apie šios bylos tyrimą nieko negalėjo pasakyti ir neseniai sostinės policijos Ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriui pradėjęs vadovauti Vladislavas Abarovičius. Naujasis šio skyriaus vadovas teigė dar nesusipažinęs su visomis bylomis.

Kyšininkavimu įtariamas D.P. – ne vienintelis į policijos akiratį patekęs didžiųjų prekybos centrų vadybininkas. Policijos pareigūnai atlieka dar keletą panašių ikiteisminių tyrimų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.