Girta ir įsiutusi pasvalietė puolė patrulį kaip liūtė

Suplėšyta tarnybinė striukė ir šviesą atspindinti liemenė, plaukų dažais išteplioti rūbai – taip atrodė vienas Pasvalio rajono policijos patrulis po susidūrimo su girta ir įsiutusia Meškalaukio kaimo gyventoja. Neblaivi 7 vaikų motina įnirtingai tarsi liūtė bandė nuo pareigūnų apginti savo sugyventinį, kurį šie sulaikė ir ketino išvežti į areštinę. Po šio išpuolio areštinėje atsidūrė abu sugyventiniai.

Daugiau nuotraukų (1)

Rasa Stundžienė

Dec 18, 2013, 10:57 AM, atnaujinta Feb 19, 2018, 6:51 PM

Pasvalio policijos pareigūnai į Meškalaukio dvarą, kur įrengti socialiniai būstai, antradienį buvo kviesti du kartus. Pirmąkart, prieš pat 19 val., patruliai buvo iškviesti dėl esą vykstančio kaimynų konflikto. Nuvažiavę į Meškalaukį, pareigūnai jokio konflikto nerado – keli žmonės girtavo, kiti miegojo.

Tačiau nepraėjus nė valandai, policija vėl buvo ten pat iškviesta – neva dabar jau tikrai kilęs konfliktas.

Vėl į Meškalaukį nuvažiavusius pareigūnus pasitiko neblaivus (0,96 promilės) ir piktai nusiteikęs buto šeimininkas, 41 metų Č.Š. Kadangi vyriškis atsisakė vykdyti teisėtus policininkų reikalavimus, buvo nuspręsta jį sulaikyti. Sulaikomas jis taip pat priešinosi pareigūnams.

Netrukus sugyventinio gelbėti puolė 35 metų N.L. Gindama savo gyvenimą draugą, ji kelis kartus spyrė patruliui į koją, suplėšė jo tarnybinę šviesą atspindinčią liemenę ir žieminę striukę. Negana to, moteris buvo ką tik dažais išsitepusi plaukus, todėl jais ištepliojo ir pareigūno drabužius.

Įnirtingai sugyventinį gynusiai moteriai nustatytas vidutinis girtumas (2,3 promilės). Abu su Č.Š. jie buvo išvežti ir uždaryti į policijos areštinę.

Vietos gyventojų teigimu, nežiūrint smulkaus kūno sudėjimo, fermoje daugelį metų dirbanti N.L. yra fiziškai stipri, todėl žmonių nestebina, kad patrulis nuo jos gerokai nukentėjo.

Sugyventiniai gerai žinomi ir policijai, ir seniūnijai, yra įtraukti į socialinės rizikos šeimų sąrašą, dažnai girtauja. Moteris dirba fermoje, o jos sugyventinis darbo ieškotis nesivargina.

Septynis vaikus pagimdžiusi moteris šiuo metu gyvena tik su vyriausiuoju, jau pilnamečiu sūnumi. Likusiems, nepilnamečiams, vaikams tėvų valdžia apribota, jie gyvena valdiškuose namuose. Paimant vaikus iš namų, N.L. taip pat agresyviai elgėsi, todėl pareigūnų buvo išvežta į policijos komisariatą.

Maždaug prieš mėnesį sugyventiniai kreipėsi į seniūniją, prašydami padėti susigrąžinti bent jauniausią, 3 metų vaiką. Tuomet jie dievagojosi nebegeriantys, susitvarkę. Tačiau po pastarojo incidento matyti, kad jų pažadai nuo realybės skiriasi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.