Mafijos veteranas išvengė antro teistumo

„Išteisinti“, – nusprendė Kauno apygardos teismas, šiandien baigęs nagrinėti turto prievartavimo ir pasikėsinimo sukčiauti bylą, kurioje buvo kaltinamas 52 metų Kauno mafijos veteranu tituluojamas, buvęs Senamiesčio grupuotės vadeiva Vidmantas Trinskis ir 41 metų verslininkas Rimantas Steponavičius.

Daugiau nuotraukų (1)

Vygandas Trainys

Dec 18, 2013, 7:07 PM, atnaujinta Feb 19, 2018, 6:39 PM

Byla teisme atsidūrė 2012 metų pradžioje, praėjus beveik 10 metų nuo inkriminuoto nusikaltimo padarymo. Dar beveik du metus byla buvo svarstoma teismo posėdžiuose.

Vairuotoju šiuo metu privačioje įmonėje dirbantis V.Trinskis, pravarde Trintukas ir R.Steponavičius savo kaltę neigė.

Prokurorė Svetlana Zabielinienė teismo prašė skirti kaltinamiesiems realias laisvės atėmimo bausmes. Jį siūlė praeityje už savavaldžiavimą teistą V.Trinskį įkalinti 5 metams, o jo bendrininką – 2 metams.

„Kaltinamų parodymai buvo nuoseklūs, o nukentėjusiojo – prieštaringi“, – vieną svarbiausių išteisinimo motyvų nurodė teisėjas Algerdas Urbšys.

Trintukas ir jo draugas R.Steponavičius baudžiamojon atsakomybėn buvo patraukti po to, kai teisėsauga 2006 metais sulaukė Kauno rajono ūkininko V.D. skundo.

Apie 100 hektarų ūkį valdęs V.D. susipyko su savo broliu, kuris netoliese įsigijo mechanizacijos dirbtuves.

Sužinojęs, jog brolis dirbtuvėse laiko didelį kiekį neaiškios kilmės cigarečių, V.D. išsigando – manė, kad gali būti apkaltintas bendrininkavimu, jei teisėsauga iškels bylą dėl cigarečių kontrabandos.

Tačiau prašymai nutraukti nelegalią veiklą sukėlė brolio pyktį.

Pastarasis pareikalavo atiduoti milijoną litų, kurį neva investavo į V.D. ūkį.

Aiškindamasis santykius su V.D., jo brolis pasitelkė savo bičiulį V.Trinskį.

Brolio įnašą V.D. įvertino gerokai kukliau ir davė jam 20 tūkst. Litų. Šiuos pinigus brolis nusviedė ant žemės, o juos, anot ūkininko juos pasiėmė V.Trinskis.

„V.Trinskis iš manęs paėmė dar du kartus po 10 tūkst. litų – už ramų gyvenimą“, – aiškino V.D.

Paskui Senamiesčio gaujos vadeiva esą pareikalavo, kad V.D. sumokėtų savo broliui 150 tūkst. litų už 5 žemės sklypus. Šiuos sklypus įsigijo V.D. brolis, bet jie buvo įregistruoti V.D. vardu.

2003 metų sausio 15 dieną V.D. pasirašė paskolos raštelį. Savo parašu jis patvirtino, kad iš kito V.Trinskio bičiulio, verslininko R.Steponavičiaus, pasiskolino minėtą sumą.

Po dviejų metų R.Steponavičius pareiškė V.D. pretenzijas dėl nesumokėtų pinigų.

Verslininkas tvirtino, jog paskolos raštas pasirašęs, būdamas savo namuose.

Tačiau išaiškėjo, kad jis tuo metu buvo išvykęs į užsienį.

2006 metais V.D. kreipėsi į teisėsaugą. Ikiteisminis tyrimas V.Trinskio ir R.Steponavičiaus atvžvilgiu buvo ne kartą nutrauktas, po skundų – vėl atnaujintas. Byla teismą pasiekė tik pernai vasarį.

Trintukas aiškino, jog jis nieko bloga nedaręs, tik norėjęs padėti broliams išpręsti tarpusavio problemas.

R.Steponavičius tikino, jog skolos raštelis iš tikrųjų buvo pasirašytas kelioms savaitėms vėliau, bet tekstas buvo įformintas atbuline data, nes taip esą norėjo pats V.D.

Kauno apygardos teismas jų žodžiais patikėjo ir paskelbė išteisinamąjį nuospendį.

V.Trinskis anksčiau buvo laikomas Henriko Daktaro įpėdiniu.

2006 metais Trintukas, vairuodamas girtas mašiną „Audi“ (nustatytas vidutinis girtumo laipsnis – 1,63 promilės), susidūrė su policijos automobiliu „VW Golf“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.