Lošimo namuose Kaune nušautas policijos pareigūnas (papildyta)

Naktį į ketvirtadienį Kaune nušautas 35 metų policijos pareigūnas Arnoldas Jurašius, dirbęs Alytaus apskrities vyriausiajame policijos komisariate.

Pareigūnas nušautas Baltijos gatvėje esančiuose lošimo namuose „Admiral“.<br>M.Patašiaus nuotr.
Pareigūnas nušautas Baltijos gatvėje esančiuose lošimo namuose „Admiral“.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas

Dec 19, 2013, 9:23 AM, atnaujinta Feb 19, 2018, 6:32 PM

Pirminiais duomenimis, vyriškis krito nuo kulkos po to, kai Baltijos gatvėje esančiuose lošimo namuose „Admiral“ kilo konfliktas tarp pareigūno ir kelių kartu buvusių vyriškių.

Paprastai į lošimo namus neleidžiama įsinešti ginklo, todėl nežinoma, kodėl šįkart ginklas nebuvo paimtas.

Pareigūnai turi vaizdo įrašą, kuriame užfiksuota daug tyrimui reikšmingų aplinkybių. Pirminiais duomenimis, šaudęs vyriškis yra sulaikytas.

Nužudytas vyriškis anksčiau yra dirbęs Kauno ir Klaipėdos policijos komisariatų kelių policijos pareigūnu.

Pasak kriminalistų, trečiadienį vėlai vakare A.Jurašius sėdėjo prie vieno stalo su dar keliais vyriškiais ir kompanija girtavo.

Vienas žmogus išsitraukė pistoletą, nutaikė jį į pareigūną ir iššovė. Pasak liudininkų, žmogus krito ir iškart mirė, o lošimo namuose kilo panika.

Tuomet šaulys ramiai padėjo pistoletą ir sulaukė policijos pareigūnų. Sulaikomas nesipriešino, o policijos komisariate jam nustatytas sunkus girtumas. Pasak liudininkų, gerokai apspangęs buvo ir policijos pareigūnas.

„Konflikto priežastis aiškinamės, tačiau panašu, kad jokių rimtų priežasčių nebuvo — tai tik dviejų girtų vyrų nesutarimai“, — svarstė vienas pareigūnas.

Policijos areštinėje atsidūręs įtariamasis anksčiau yra teistas, tačiau teistumai išnykę. Neturima duomenų, kad jis artimai susijęs su nusikalstamojo pasaulio atstovais.

Nužudyto pareigūno kolegos Alytuje sakė, kad A.Jurašius buvo kaunietis, į darbą Alytuje važinėdavo automobiliu, kas kelios dienos. Kelių policijos skyriaus kelių patrulių būrio patruliu dirbęs vyras gruodį atostogavo. A.Jurašius buvo išleistas atostogų nuo lapkričio 27 dienos iki sausio 4 dienos.

Alytuje A.Jurašius dirbo nuo 2012 metų gegužės 15 dienos. Iš viso jo darbo stažas buvo daugiau negu 15 metų. Tarnybos Alytuje metu jis du kartus buvo skatintas, nuobaudų neturėjo.

Su žmona A.Jurašius augino dvi mažametes dukras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.