Ši medžiaga yra skirta vyresniems nei 18 metų skaitytojams.
Ar jums jau yra 18 metų?
Ne

Antrąją Kalėdų dieną – šuns egzekucija mažamečių vaikų akivaizdoje

Antrąją Kalėdų dieną, netoli Vilniaus esančiuose Grigaičiuose mažamečių vaikų akivaizdoje šuniui įvykdyta žiauri egzekucija. Į gyvenvietėje esančią žaidimų aikštelę kartu su šunimi išėję vaikai nenulaikė savo šuns, kuris pro atidarytus vartus įbėgo į netoliese esančio namo kiemą. Po akimirkos šuo išbėgo peršautu snukiu. Smarkiai nukraujavęs šuo neišgyveno.

Šuo nušautas kaimynystėje esančio namo kieme.<br>J.Skokovo nuotr.
Šuo nušautas kaimynystėje esančio namo kieme.<br>J.Skokovo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Šarūnas Meškys

2013-12-30 13:03, atnaujinta 2018-02-19 16:03

Gruodžio 26 dieną, apie 11 valandą pas Jevgenijaus sūnų Tomą atėjo netoliese gyvenantis draugas, kuris pakvietė ji žaisti į gyvenvietės centrinę žaidimo aikštelę, esančią 500 metrų nuo namų. Tomas kartu pakvietė sesę Agniešą. Paprašę savo tėvo leidimo eiti į lauką, mažamečiai nubėgo į aikštelę. Vaikai kartu pasėmė ir šuniuką, vardu Džulia.

Prieš mėnesį Džulia atsivedė šuniuką, kurį vis dar maitino. Džulia buvo linksma, draugiška, labai mylėjo vaikus, o vaikai labai mylėjo ją.

Jauniausiąją, vos ketverių metų dukrą Moniką į aikštelę pas vaikus Jevgenijus nuvežė pakeliui važiuodamas į parduotuvę. Po valandos iš parduotuvės grįždamas vyras stabtelėjo prie žaidimų aikštelės. Ten buvo tik sūnus Tomas, kitų vaikų nebuvo.

Atbėgęs pas tėvą, sūnus verkdamas šaukė: „Užmušė Džulią!“ Paklausęs sūnaus, kur yra seserys, Tomas tikino, kad jos nubėgo namo.

Sūnus tėvui pasakojo, jog žaisdami aikštelėje jie pamatė, kaip Džulia įbėgo į šalia esančio namo kiemą pro pilnai atidarytus vartus. Vaikai kvietė šuniuką pas save. Po akimirkos jie pamatė ateinančią Džulią. Šuo buvo kruvinas, iš burnos ir iš dešiniojo galvos šono tekėjo kraujas. Nuėjusi supynių link, keturkojė nukrito ant žolės.

Vaikai šaukė: „Džulia, kelkis, bėgam namo.“ Išsigandusios seserys Monika su Agnieša nuskubėjo namo. Kiti vaikai iš aikštelės irgi pabėgo, liko tik Tomas.

Priėjęs prie Džulios, Jevgenijus įsitikino, kad ji jau gulėjo nebegyva. Dešiniajame snukio šone akivaizdžiai matėsi skylė, iš kurios vis dar tekėjo kraujas. Neužilgo prie Jevgenijaus priėjo kiti kaimynai. Jie papasakojo, kad kai šuniukas išėjo iš Gėlių g. 1A numeriu pažymėto namo kiemo, šeimininkas uždarė vartus ir nuėjo parduotuvės link.

Nuėjęs aiškintis dėl nušauto šuns, Jevgenijus išvydo, jog įtariamas kaimynas buvo neblaivus. Šalia jo buvusi žmona prievarta tempė jį namo. „Kai pareikalavau pasiaiškinti, kodėl nušovė mano šunį, jis tik pasakė, kad jo namuose nebuvo. Net neketino paaiškinti“, - portalui lrytas.lt sakė šuns šeimininkas. Jevgenijus tikino, kad iki šuns netekties su kaimynu neturėjo nieko bendro. Nežinojo net jo vardo.

Kaip portalui lrytas.lt sakė šuns šeimininkas, dėl žiauraus elgesio su gyvūnu ir panaudoto šaunamojo ginklo iškviesta policija. J.Skokovas parašė pareiškimą, tačiau įtariamasis bausmės gali ir nesulaukti, nes tyrimas turbūt nebus pradėtas. Pareigūnai tikino, kad šunį galima utilizuoti ir jokios ekspertizės neatliks.

Anot Jevgenijaus, vaikai po truputį užmiršta skausmingą įvykį, mat namuose liko Džulios mažylė, kuria rūpinasi jie patys. Tačiau mažamečiai vis dar paklausia tėvo, kada ateis Džulia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.