Biržų rajone – vandalų patyčios iš pensininkų ir neįgaliųjų

„Neįsivaizduoju, kas galėjo taip pasityčioti iš kaimo pensininkų, neįgaliųjų. Labai norėčiau tikėti, kad čia ne mūsų vietinio jaunimo darbas“, – lrytas.lt sakė Kučgalio kaimo (Biržų r.) bendruomenės pirmininkas Stasys Valiukas.

Savo sodybos kieme stovėjusį nevažiuojantį automobilį garbaus amžiaus kučgalietis rytą rado apverstą ant šono.<br>S.Valiuko nuotr.
Savo sodybos kieme stovėjusį nevažiuojantį automobilį garbaus amžiaus kučgalietis rytą rado apverstą ant šono.<br>S.Valiuko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Rasa Stundžienė

Dec 30, 2013, 9:45 AM, atnaujinta Feb 19, 2018, 4:10 PM

Sekmadienį prabudę šio kaimo gyventojai pasijuto tarsi po karo – vienos sodybos kieme kėpsojo ant šono apverstas lengvasis automobilis, kitoje buvo išstumdyti ir tepalais apipilti traktoriai, iš dar vienos šeimos ūkinio pastato išnešti į gatvę ir numesti šaldytuvas bei mikrobangų krosnelė, nuverstas kaimo bendruomenės namų lauko tualetas.

Šeštadienio dieną Kučgalyje vaikams buvo surengta kalėdinė šventė. O naktį kaime siautėjo kažkokie vandalai. Sekmadienio rytą atsikėlę vietos gyventojai tik galvas kraipė, pamatę nusiaubtą kaimą.

Pirmiausia pastebėta, kad sodybos kieme stovėjęs 63 metų J.G. priklausantis nevažiuojantis automobilis „Volkswagen Golf“ apverstas ant šono, išdraskytas jo salonas, išdaužyti langai. Nuostolį savininkas įvertino 450 litų.

Netoliese įlindę į neužrakintą 34 metų neįgalaus M.V. ūkinį pastatą, vandalai išnešė į gatvę ir numetė šaldytuvą, mikrobangų krosnelę.

Tą pačią naktį nusiaubtas 77 metų K.A. kiemas – išstumdyti ten stovėję traktoriai DT-14 ir DT-30, tepalais apipilti jų bei gyvenamojo namo langai.

Chuliganams užkliuvo ir Kučgalio kaimo bendruomenės namų lauko tualetas – jis rastas nuverstas ir sugadintas.

„Liūdniausia, kad nukentėjo dvi pensininkų šeimos, negalią turintys žmogus. Kitaip nei vandalizmu, tokio elgesio nepavadinsi“, – lrytas.lt sakė Kučgalio kaimo bendruomenės pirmininkas. Jis sakė netikintis, kad taip galėjo pasielgti kaimo jaunimas – vietos jaunuoliai labai įsijungę į bendruomenės veiklą, todėl jam nesinorėtų tikėti, kad galėjo šitaip siautėti. Pasak S.Valiuko, čia greičiau kažkokių atvykėlių darbas.

Nukentėjusieji parašė pareiškimus policijai, pradėtas ikiteisminis tyrimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.