Žudikas – psichiatrų rankose

Priverstinis gydymas psichiatrijos ligoninėje griežto stebėjimo sąlygomis – tokią nutartį paskelbė teismas Vilkaviškio rajono gyventojui, kuris nužudė moterį ir kėsinosi išniekinti jos paauglę dukrą.

Priverstinis gydymas psichiatrijos ligoninėje griežto stebėjimo sąlygomis – toks teismo verdiktas.<br>Nuotr. iš archyvo
Priverstinis gydymas psichiatrijos ligoninėje griežto stebėjimo sąlygomis – toks teismo verdiktas.<br>Nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas KARALIŪNAS

2013-12-30 06:36, atnaujinta 2018-02-19 16:12

Bylą išnagrinėjęs Kauno apygardos teismas nusprendė, kad moters žudikas nusikaltimo metu nesuvokė savo veiksmų. Nutartis paremta psichiatrų išvadomis, kad kaltinamajam nustatytas psichozinis sutrikimas su šizofrenijos požymiais.

Sulaikytas 23 metų įtariamasis kartojo, neva žudyti nurodė „jie”, ir akimis rodė į dangų. Vedamas į areštinę jis klausinėjo, ar kelių kvadratinių metrų patalpoje nėra daugiau žmonių.

Tik po visą Vilkaviškio rajono kaimą sukrėtusio žiauraus nusikaltimo vietos gyventojai prisiminė daugiau vaikino keistenybių – jis vaikščiojo ir atsiprašinėjo žmonių, kartais kalbėdavo sunkiai suvokiamus dalykus. Reikšmingi elgesio pokyčiai esą įvyko likus maždaug pusmečiui iki šiurpaus nusikaltimo.

Vaikinas žavėjo kaimynus

Pareigūnams sulaikius įtariamąjį, jo kaimynai negalėjo patikėti, kad ramus ir paslaugus jaunuolis galėjo ryžtis tokiam baisiam nusikaltimui.

Vilkaviškietis nuolat susirasdavo darbo, mokėjo meistrauti, niekada neatsisakydavo padėti kaimynams dirbti statybose.

Jis nerūkė, nevartojo svaigalų, todėl žmonėms kilo įtarimų, kad vaikinui protas pasimaišė dėl kvaišalų. Medikai netrukus paneigė tokią versiją – kvaišalų pėdsakų organizme nerasta.

Nuo pat pradžių įtariamasis kalbėjo ir elgėsi keistai, tad nuspręsta atlikti išsamią teismo medicinos ekspertizę.

Medikai paskelbė – tiriamasis nesimuliuoja psichikos ligos ir tikrai nesuvokė savo veiksmų. Ligoninėje jis daužė metalines palatos duris.

Paauglės nepavyko išniekinti

Šiemet sausio mėnesį jaunuolio auka tapusią 51 metų moterį kaimynai mini tik geru žodžiu – ji daug dirbo, prižiūrėjo nedidelį ūkį, rūpinosi trimis savo atžalomis.

Visai netoliese gyvenęs vaikinas dažnai pas ją užsukdavo pašerti gyvulių, padėdavo ruošti pašarus.

Apie išpuolį pirmiausia pranešė šeimininkės 17 metų dukra. Paskambinusi kaimynei ji papasakojo, neva kambaryje atsidūręs užpuolikas rankomis suspaudė jai kaklą, vėliau surišo rankas, užkimšo burną ir mėgino išžaginti.

Jaunuoliui nepavyko įvykdyti piktų kėslų, o moksleivei pavyko išsilaisvinti ir pasprukti.

Kūną rado prie tvarto

Tuo metu mergina dar nieko nežinojo apie motinos lemtį. Atskubėjusiems pareigūnams ji pranešė, kad motina išėjo į tvartą ir negrįžo.

Kriminalistai pasuko ūkinio pastato link ir greta jo iš karto aptiko negyvą moterį, o kraujo pėdsakai vedė prie tvarto.

Netrukus išryškėjo visos kraupaus nusikaltimo detalės. Jaunuolis moterį užpuolė tvarte ir kelis kartus smogė kumščiu. Tuomet išsitraukė peilį ir juo dūrė mažiausiai 6 kartus.

Žudikas mirusiosios kūną ištempė į kiemą ir paliko gilioje pusnyje. Vilkaviškietė tuomet jau buvo mirusi.

Įtariamasis sniege paslėpė sukruvintus savo drabužius, tačiau pareigūnams nekilo sunkumų juos rasti. Sulaikytasis iškart prisipažino padaręs nusikaltimą, tačiau negalėjo pateikti jokio logiško motyvo.

Teismas leido jaunuolį suimti, o ekspertams paskelbus išvadas dėl kaltinamojo sveikatos būklės, jis net nebuvo atvežtas į Kauno apygardos teismą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.