Pasieniečiai sulaikė tris nelegalus iš Gruzijos

Po tarnybos į namus nuosavu

Panaudoję tarnybinį šunį Padvarionių užkardos patruliai Didžiųjų Medininkų kaimo prieigose aptiko ir vietą, kurioje, įtariama, nelegalai iš Baltarusijos neteisėtai kirto sieną į Lietuvą.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Panaudoję tarnybinį šunį Padvarionių užkardos patruliai Didžiųjų Medininkų kaimo prieigose aptiko ir vietą, kurioje, įtariama, nelegalai iš Baltarusijos neteisėtai kirto sieną į Lietuvą.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Dec 31, 2013, 11:38 AM, atnaujinta Feb 19, 2018, 3:49 PM

Pirmadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Vilniaus rinktinės Padvarionių užkardos pasienietis kelio Minskas-Vilnius šalikelėje pastebėjo tris vyrus. Jie stabdė Lietuvos sostinės link važiuojančius automobilius. Ši vieta nuo sienos su Baltarusija yra maždaug už 10 kilometrų.

Trijulė neuniformuotam pasieniečiui pasirodė įtartina, todėl pareigūnas sustabdė automobilį ir ją užkalbino. Pradėjo aiškėti, kad užsieniečiai į Lietuvą galėjo patekti neteisėtai. Pasienietis telefonu susiekė su kolegomis iš netoliese veikiančios Padvarionių užkardos, o pats liko saugoti trijų vyrų. Šie pakluso jo griežtoms komandoms ir bėgti ar priešintis nebandė. Netrukus iš užkardos atskubėję VSAT pareigūnai visus tris vyrus sulaikė.

Jie neturėjo asmens tapatybę patvirtinančių dokumentų. Apklausos metu nelegalai prisistatė 27-erių, 31-erių ir 34-erių Gruzijos piliečiais.

Panaudoję tarnybinį šunį Padvarionių užkardos patruliai Didžiųjų Medininkų kaimo prieigose aptiko ir vietą, kurioje, įtariama, nelegalai iš Baltarusijos neteisėtai kirto sieną į Lietuvą. Ji yra netoli tarptautinio Medininkų punkto.

Dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Sulaikytieji uždaryti į areštinę.

Iš viso šiemet VSAT pareigūnai sulaikė 171 nelegalą iš Gruzijos. Pernai tokių Lietuvos pasieniečiams įkliuvo 299.

Dažniausiai Gruzijos piliečiai į Lietuvą neteisėtai bando patekti iš Baltarusijos. Iš Lietuvos jie planuoja toliau per Latviją ir Estiją patekti į Skandinavijos šalis arba per Lenkiją - į Vakarų Europos valstybes.

Tokius užsieniečius, kurie įkliūna neteisėtai bandydami patekti į Lietuvą, čia prašosi prieglobsčio ir iš jos pabėga, Vakarų Europos ir Skandinavijos šalys į Vilnių grąžina beveik kiekvieną savaitę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.