Pasieniečiams įkliuvo trys gruzinai nelegalai

Šalčininkų rajone Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnams įkliuvo trys gruzinai nelegalai. Juos pasieniečiai užfiksavo vaizdo stebėjimo įranga.

Mobilus pasieniečių patrulis ties Šalčininkų rajono Naujasėdžių kaimu sulaikė tris nelegalus iš Gruzijos.<br>VSAT nuotr.
Mobilus pasieniečių patrulis ties Šalčininkų rajono Naujasėdžių kaimu sulaikė tris nelegalus iš Gruzijos.<br>VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 3, 2014, 12:18 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 6:59 PM

Šeštadienį vakare VSAT Varėnos rinktinės Tribonių užkardos pareigūnai sienos kontrolės vaizdo įranga užfiksavo tris asmenis, ties Šalčininkų rajono Naujasėdžių kaimu neteisėtai perėjusius valstybės sieną iš Baltarusijos į Lietuvą. Abiejų valstybių teritorijose šioje vietoje plyti nedideli miškeliai, giliau į Lietuvą tęsiasi atvira vietovė.

Kadangi šį pažeidimą Tribonių užkardos pasieniečiai užfiksavo ties jų ir Purvėnų užkardos atsakomybės ruožų sandūra, informacija apie tai buvo perduota ir kolegoms iš kaimyninio padalinio. Po keliolikos minučių į nurodytą vietą pasiųstas mobilus Purvėnų užkardos patrulis ties Šalčininkų rajono Naujasėdžių kaimu sulaikė tris vyrus.

Nuo čia iki Lietuvos ir Baltarusijos sienos – kilometras. Trijulė VSAT pareigūnams ištiesė 41, 43 ir 47 metų Gruzijos piliečiams išduotus pasus, kuriuose nebuvo galiojančių Šengeno vizų, suteikiančių teisę jų savininkams teisėtai atvykti ir būti bendrijos erdvėje.

Vietovę taip pat apžiūrėjo kinologas su tarnybiniu šunimi, tačiau daugiau nieko įtartino nebuvo aptikta.

Dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo Varėnos rinktinės pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą. Visi trys sulaikyti nelegalai uždaryti į areštinę.

2013-aisiais pasieniečiai iš viso sulaikė 162 Lietuvos sieną sieną pažeidusius Gruzijos piliečius, 2012 m. – 269.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.