Iškrypėlis iš Naujosios Akmenės apramintas ilgam

Mažametes žaginęs, prievartavęs, vieną į užsienį dirbti prostitute išvežęs akmeniškis 40-metis Vladas Gustys į laisvę sugrįš po 14 metų. Taip nusprendė uždaruose posėdžiuose šiurpią bylą išnagrinėjęs Šiaulių apygardos teismas.

Akmeniškis V.Gustys bambėjo, kad jo byla „buvo nagrinėjama nusikalstamai“.<br>G.Šiupario nuotr.
Akmeniškis V.Gustys bambėjo, kad jo byla „buvo nagrinėjama nusikalstamai“.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Gintaras Šiuparys

Feb 4, 2014, 6:03 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 5:21 PM

Naujosios Akmenės gyventojas kaltės nepripažino, atvesdintas į posėdžių salę slėpė veidą po gobtuvu ir bambėjo, kad byla „buvo nagrinėjama nusikalstamai“.

V.Gusčio kaltei įrodyti pakako liudytojų parodymų ir surinktų įrodymų. Tiesa, įrodyti pavyko ne visus nusikalstamos veikos epizodus, todėl dalis kaltinimų vis dėlto buvo panaikinti.

Ilgam už grotų pasiųstas nuteistasis privalės atlyginti neturtinę žalą savo aukoms – trims mergaitėms priteista po 20 tūkstančių litų.

Nukentėjo šešios mergaitės

Bedarbio V.Gusčio bylą tyrę pareigūnai išsiaiškino, kad pirmą nusikaltimą akmeniškis padarė dar 2004 m. pavasarį. Jis automobiliu išvežė vieną nepilnametę į Ispaniją dirbti prostitute.

Kol įkliuvo dėl iškrypėliškos aistros, akmeniškis buvo nuteistas tris kartus – prieš teismą stojo už disponavimą kvaišalais ir vagystę. Skirtos bausmės V.Gustys dar nebuvo spėjęs atlikti.

Iškrypėlį demaskavę prokurorai išsiaiškino, kad jis nuo 2004-ųjų išniekino šešias mergaites. Jauniausiai aukai buvo vos 12 metų.

Žagino ir prievartavo

Ikiteisminis tyrimas dėl šio akmeniškio buvo pradėtas 2011 metais. Netrukus už grotų atsidūrė ir jis pats.

Pareigūnai pamažu išsiaiškino, kad į iškrypėlio žabangas buvo patekusi ne viena, o visa grupė mažamečių ir nepilnamečių. Su jomis V.Gustys ir tenkino iškrypėlišką aistrą.

Aukos buvo kviečiamos į akmeniškio butą. Per ikiteisminį tyrimą nustatyta, kad pedofilas 2008–2009 m. namuose ir žagino, ir lytiškai prievartavo viešnias. Dauguma jų – iš nedarnių šeimų.

Bylos duomenimis, iškrypėlis įsiviliotas mergaites vaišino kvaišalais, rodė ir pornografinių filmų. Vieną mergaitę jis ne tik išniekino, bet ir laikė įkalinęs dvi paras.

Bandė spausti liudytojus

Kai pareigūnai pradėjo tyrimą ir pradėjo narplioti nusikaltimus, V.Gustys pabandė mėtyti pėdas – ėmė atakuoti savo aukas, kad jos neduotų parodymų.

Jis skambino net įkalintas Šiaulių tardymo izoliatoriuje. Bet tai dar labiau įklampino akmeniškį: jam buvo pareikštas kaltinimas dėl poveikio liudytojams.

Skiriant galutinę bausmę V.Gusčiui buvo pridėta ir anksčiau skirta 2990 litų bauda. Valstybės kaltintojas prašė iškrypėlį įkalinti maksimaliam 15 metų laikotarpiui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.