Prieš euro įvedimą - sukčių klasta

Telefoniniai sukčiai išrado naują būdą, kaip išvilioti pinigus. Jie dabar vaidina mokesčių inspektorius, kurie prieš euro įvedimą surašo žmonių namuose laikomų litų numerius.

Telefoniniai sukčiai išrado naują būdą, kaip išvilioti pinigus.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Telefoniniai sukčiai išrado naują būdą, kaip išvilioti pinigus.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Daiva Zimblienė

Feb 5, 2014, 7:01 AM, atnaujinta Feb 16, 2018, 5:11 PM

Tokį apsišaukėlį mokesčių inspektorių į savo namus įsileidusi 70-metė ukmergiškė neteko daugiau nei 12 tūkst. litų (5700 litų ir 1905 eurų).

„Stebiuosi, kaip taip galėjau pasielgti.

Juk su kaimynėmis dažnai pakalbėdavome, kad jokie telefoniniai sukčiai mūsų neapgaus.

Galbūt tas malonus vyriškas balsas per telefoną mane užhipnotizavo – jutau, kaip pradėjo abu smilkinius spausti, galva pasidarė tokia, tarsi joje būtų kažko pripilta.

Atėjusiam sukčiui atnešiau visus paslėptus pinigus, netgi iš piniginės paskutinius litus iškrapščiau“, – su ašaromis akyse kalbėjo ukmergiškė.

Praėjusio penktadienio popietę ukmergiškei laidiniu telefonu paskambinęs vyras prisistatė mokesčių inspektoriumi ir pasiteiravo, ar ji jau deklaravo namuose laikomus pinigus.

To nepadarius po euro įvedimo tie pinigai paprasčiausiai dings – nė vienas bankas jų nebepriims.

„Jis buvo labai malonus, vis kartojo mano pavardę bei žodį „ponia“ ir primygtinai prašė nepadėti telefono ragelio.

Pasiteiravo, kokiomis kupiūromis turiu litus ir ar esu gavusi paštu laišką iš mokesčių inspekcijos.

Kai pasakiau, jog jokio laiško negavau, jis patikino, kad nors už durų jo laukia daugiau kaip 30 interesantų, jis paprašys pašto kurjerio kuo skubiau tai padaryti.

Mums kalbantis suskambėjo durų skambutis – prie durų stovintis jaunuolis įteikė man laišką, liepė pasirašyti, kad gavau, ir pasišalino“, – pasakojo ukmergiškė.

Ji toliau tęsė pokalbį ir vykdė apsišaukėlio mokesčių inspektoriaus nurodymus – turėjo surašyti pinigų kupiūrų numerius.

Netrukus moteris sulaukė ir trečio svečio.

Į jos buto duris paskambinęs aukštas jaunas vyras pasakė esąs mokesčių inspekcijos agentas ir parodė ant krūtinės segimą kortelę su pavarde ir vardu.

Atvykėlis dar paėmė telefono ragelį ir, trumpai pasišnekėjęs su savo bendrininku, su šeimininke nuėjo į virtuvę padėti surašyti pinigų.

Jiems skaičiuojant pinigus pas buto šeimininkę atskubėjo jos draugė. Prieš tai ji buvo paskambinusi pensininkei į jos mobilųjį telefoną ir sužinojusi, kad ši sulaukusi keistų telefono skambučių bei svečių.

„Ji man tuomet patarė nebūti kvailai ir nieko į namus neįsileisti, o aš jai atrėžiau, jog pati ji kvaila, nes galime likti be pinigų“, – sakė pensininkė.

Kaimynė iš karto viską suprato ir pranešė, kad skambina policijai.

Tai išgirdęs tariamas mokesčių inspekcijos agentas čiupo pinigus ir paspruko.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.