Įkaitais tėvą ir sūnų paėmusiam vyrui gresia kalėjimas

Trečiadienį prie vieno daugiabučio S.Dariaus ir S.Girėno gatvėje Ukmergėje, sulaikę kvapą stovėjo šimtai žmonių. Visi jie stebėjo vykstančią įkaitų dramą - 43 metų Antanas Prenis savo bute laikė ir neišleido 7-mečio sūnaus ir 70 metų tėvo. Prie namo net atvyko kunigas, kuris norėjo pasikalbėti su panikuojančiu ir bute užsibarikadavusiu vyru. Jis buvo ginkluotas dviem legaliai įsigytais šaunamaisiais ginklais.

Trečiadienį Ukmergėje vyko įkaitų drama.<br>V.Balkūno nuotr.
Trečiadienį Ukmergėje vyko įkaitų drama.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-02-06 12:22, atnaujinta 2018-02-16 15:36

Daugiau nei šešias valandas trukusi įkaitų drama baigėsi laimingai. Po sėkmingų derybų, vaikas, jo senelis ir A.Prenis „Aro“ vyrų buvo išvesti saugiai ir niekam nesipriešinant.

Trečiadienio vakarą dar nebuvo žinų ar bus pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Ketvirtadienio vidurdienį paaiškėjo, kad ikiteisminis tyrimas pradėtas pagal Lietuvos Respublikos Baudžiamojo kodekso 145 straipsnio antrąją dalį: „Tas, kas terorizavo žmogų grasindamas susprogdinti, padegti ar padaryti kitokią pavojingą gyvybei, sveikatai ar turtui veiką arba sistemingai baugino žmogų naudodamas psichinę prievartą“.

Už tokią veiką asmuo yra baudžiamas laisvės atėmimu iki ketverių metų.

Kodėl vyras ryžosi tokiam žingsniui, aiškinsis pareigūnai. Tačiau jau trečiadienį buvo teigiama, kad tai galėjo būti buitinio konflikto pasekmė - esą, A.Prenis susipyko su savo gyvenimo drauge.

A.Prenis Ukmergėje turi sėkmingą automobilių verslą, aplinkinių ir kaimynų jis minimas kaip ramus ir gero būdo žmogus. Pabrėžiama ir tai, kad vyras nebuvo mėgėjas kilnoti alkoholio taurelę.

„Gyvenu čia dešimt metų, tačiau niekada nepastebėjau, kad jis girtuokliautų ar būtų piktas ir agresyvus žmogus. Kartais pasikalbėdavome kaip kaimynai, bet niekada nesusidariau tokio įspūdžio“, - sakė tame pačiame name gyvenantis A.Prenio kaimynas.

Kiti kalbinti A.Prenio draugai užsiminė, kad pastarosiomis dienomis jis vartojo nemažai alkoholio. Jį pažįstančių žmonių teigimu, neseniai iš slidinėjimo atostogų grįžęs A.Prenis ne vieną dieną atrodė lyg nesavas.

Nacionalinės žemės tarnybos Širvintų skyriaus vedėjas Arvydas Vosylius informavo, kad A.Prenio bendrovei „Jorisanta“ Šiaulių kaime esantis beveik 3 hektarų ploto smėlio – žvyro karjeras yra išnuomuotas dar pernai balandžio mėnesį. Nuomos sutartis yra sudaryta iki 2037 metų.

„Visą pagrindą eksploatuoti tą karjerą jis turėjo.

Buvo gavęs leidimą ir sutartį dėl šio smėlio – žvyro išteklių telkinio naudojimo iš Geologijos tarnybos, viskas buvo suprojektuota“ - teigė A.Vosylius.

Jam paantrino ir Širvintų rajono savivaldybės meras Vincas Jasiukevičius patikindamas, kad savivaldybė visus savo įsipareigojimus dėl šio karjero yra įvykdžiusi ir jokių nusiskundimų iš A.Prenio nesulaukusi.

„Kur jam įstrigę reikalai – nežinia“, - stebėjosi Širvintų rajono meras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.