Aferistas nuskriaudė kontrabandinių rūkalų pirkėją

Itin įžūlus policijos pareigūną vaidinęs sukčius, apmulkinęs 73 metų

Daugiau nuotraukų (1)

Gediminas Pilaitis

Feb 7, 2014, 2:50 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 2:17 PM

Smarkiai išsigandusi J.Kubilienė beveik savaitę tylėjo - baiminosi, kad bus dar blogiau. Atsigavusi ir supratusi, kad tapo aferisto auka, ji nusprendė kreiptis į apskrities policijos komisariatą. Pradėtas ikiteisminis tyrimas - pareigūnai jau mina nusikaltėliams ant kulnų.

Sausio 29-ąją į J.Kubilienės butą Taikos prospekte pasibeldė nepažįstamas vyriškis. Prisistatęs policijos pareigūnu ir parodęs jai kažkokį raudoną pažymėjimą, pradėjo aiškinti, kad moteriai esą gresia didelė piniginė bauda už nelegalią prekybą kontrabandinėmis cigaretėmis.

Klaipėdietė dievagojosi rusiškomis ir baltarusiškomis cigaretėmis neprekiaujanti, tačiau atvykėlis jos neklausė. Jau buvo susirengęs bute atlikti kratą - nuolat su kažkuo kalbėjo mobiliuoju telefonu, tikino susitvarkysiąs vienas, nes bendrauja su pagyvenusia, ligota moterimi.

Pensininkė neslėpė rūkanti tik kontrabandines cigaretes, netgi pati parodė apsimetėliui vietą, kurioje pasidėjo du blokus. Tokių cigarečių ji įsigijo pietiniame uostamiesčio rajone, prie vieno daugeliui klaipėdiečių gerai žinomo turgelio. Šioje nelegalių rūkalų prekyvietėje nuolat sukinėjasi ir romų tautybės asmenys.

Klaipėdietės dejonės, kad ji, vos ne vos išgyvendama iš savo menkos pensijos, negali įsigyti prekybos centruose pardavinėjamų brangių rūkalų, įžūlaus svečio nė kiek nesugraudino. Pirštu bakstelėjęs į cigarečių blokus apsimetėlis pareiškė, kad rūkaliams netgi už kontrabandinių cigarečių laikymą gresia 10-15 tūkst. litų baudos.

Su J.Kubiliene griežtai kalbėjęs vyriškis leido suprasti, kad su juo ir kitais nelegalių prekiautojų veiklą tiriančiais pareigūnais gal ir būtų galima kaip nors susitarti dėl mažesnės baudos - į kišenę. Išsigandusi šeimininkė puolė ieškoti piniginės - pati sukčiui atidavė 3000 litų.

„Tas vyras su manimi kalbėjo kaip su didžiausia nusikaltėle. Grasino uždaryti į policijos areštinę. Susijaudinau, nežinojau, kuo viskas gali baigtis. Tada man buvo neramu ir dėl savo gyvybės“, - šiek tiek atsigavusi ramybę sutrikdžiusį įvykį prisiminė nukentėjusioji.

Neseniai pardavusi sodo namelį užmiestyje J.Kubilienė dar turėjo šiek tiek santaupų. Įbauginta pensininkė aferistui atidavė visus namuose laikytus pinigus - 3000 litų, kuriuose buvo pasilikusi laidotuvėms.

J.Kubilienės apibūdintas - 40 metų vyriškis, stamboko kūno sudėjimo, trumpai kirptais juodais plaukais. Pasak moters, jis vilkėjęs juoda striuke su geltona emblema. Manoma, kad šis sukčius galėjo darbuotis su kitais pensininkę galbūt gerai pažinojusiais asmenimis.

Tokio pobūdžio nusikaltimų Klaipėdos apskrityje senokai bebuvo. Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl valstybės tarnautojo ar viešojo administravimo funkcijas atliekančio asmens vardo pasisavinimo.

Pinigus iš pagyvenusių žmonių dažniausiai išvilioja policininkais, mokesčių inspektoriais, bankininkais apsimetę telefoniniai sukčiai. Anksčiau pasitaikydavo atvejų, kai nelegalius prekiautojus, prostitutes bei jų sutenerius reketuodavo ne apsimetėliai, o tikrieji pareigūnai.

Prie turgelio du blokus kontrabandinių cigarečių įsigijusi J.Kubilienė ne tiktai nukentėjo, bet ir nusižengė įstatymui, reglamentuojančiam prekybos akcizais apmokestintų prekių tvarką - savo namuose ji galėjo laikyti ne daugiau 10 cigarečių pakelių su rusiškomis banderolėmis.

Klaipėdos kriminalistai tai pastebėjo. Ar J.Kubilienei bus surašytas administracinės teisė pažeidimo protokolas, jie neatskleidžia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.