Iš Latvijos atsivežę narkotikų įkliuvo trys šiauliečiai

Trečiadienio pavakarę, apie 19 val., Šiaulių apskrities policijos Šiaulių rajono kriminalistai, aktyviai bendradarbiaudami su kitų teisėsaugos institucijų kriminalinės žvalgybos padalinių pareigūnais ir pasitelkę kinologus bei tarnybinius šunis, sulaikė tris automobiliu narkotines medžiagas gabenusius asmenis.

Sulaikytųjų automobilyje po priekine keleivio sėdyne rastas paslėptas plastikinis paketas su narkotinėmis medžiagomis.<br>Šiaulių apskrities VPK nuotr.
Sulaikytųjų automobilyje po priekine keleivio sėdyne rastas paslėptas plastikinis paketas su narkotinėmis medžiagomis.<br>Šiaulių apskrities VPK nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-02-07 17:25, atnaujinta 2018-02-16 14:08

Kaip pranešė Šiaulių apskrities VPK, asmenys į teisėsaugos akiratį pateko, kai praėjusių metų pabaigoje pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl narkotinių ar psichotropinių medžiagų platinimo nepilnamečiams. Šiaulių rajono kriminalinės policijos skyriaus pareigūnai, atlikę kriminalinės žvalgybos, ikiteisminio tyrimo veiksmus, surinko pakankamai duomenų, bylojančių, kad narkotinių medžiagų platinimu įtariama grupelė jaunuolių įsigyti kvaišalų vyksta į Latviją.

Bendradarbiaudami su Valstybės sienos apsaugos tarnybos Pakrančių rinktinės Kriminalinės žvalgybos skyriaus pareigūnais, pareigūnai vasario 5-ąją Kalvių pasienio poste sustabdė ir patikrino iš Latvijos grįžtantį automobilį „Peugeot 307“, nes kilo įtarimas, kad automobiliu gali būti vežamos narkotinės ar psichotropinės medžiagos.

Padedant pasieniečių tarnybiniam šuniui, automobilio salone, po priekine keleivio sėdyne, rastas paslėptas plastikinis paketas su, įtariama, narkotinėmis medžiagomis. Šiuo automobiliu važiavo Šiaulių miesto gyventojai - devyniolikmečiai B.R. ir R.B. bei šešiolikmetis A.Ch.

Automobilio kratos metu buvo rasta ir paimta 60 gramų augalinės kilmės narkotinių medžiagų. Visi trys įtariamieji buvo sulaikyti ir 48 valandoms uždaryti į areštinę.

Sulaikytiesiems B.R., R.B. ir A.Ch. pareikšti įtarimai dėl kontrabandos, tai yra, dėl narkotinių, psichotropinių medžiagų gabenimo per Lietuvos Respublikos valstybės sieną, neturint leidimo.

Penktadienį Šiaulių apylinkės teismas sprendė klausimą dėl kardoųjų priemonių skyrimo šiems įtariamiesiems.

Lietuvos Respublikos Baudžiamasis kodeksas už narkotinių, psichotropinių medžiagų gabenimą per Lietuvos Respublikos valstybės sieną, neturint leidimo, numato laisvės atėmimą nuo 3 iki 10 metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.