Šeimos santaupas praganiusi kaunietė sukurpė baisią istoriją

Baisiomis pasakomis apie neva patirtą reketininkų smurtą policijos pareigūnus graudinusi 44 metų kaunietė R.Z. priėjo liepto galą. Ji teisme turės atsakyti už pareigūnų klaidinimą ir melagingą nekaltų žmonių įskundimą.

Daugiau nuotraukų (1)

Nerijus Povilaitis

Feb 7, 2014, 11:21 AM, atnaujinta Feb 16, 2018, 2:35 PM

„Moteris nesugebėjo paaiškinti savo vyrui, kur pradangino 20 tūkst. litų, todėl sukūrė baisią pasaką apie reketą“, - lrytas.lt sakė kaunietės melagystėmis paremtą nusikaltimą tyrę teisėsaugininkai.

Į policiją kaunietė kreipėsi praėjusių metų liepos pabaigoje. Ji pasakojo tapusi sužvėrėjusių reketininkų auka. Moteris labai greitai įsijautė į aukos vaidmenį, apklausų metu pasakojo vis baisesnes istorijas kaip reketininkai ją pagrobė, nuvežė į mišką ir ten siaubingai kankino.

Kriminalistai ne vieną mėnesį tyrė „nusikaltimą“, net buvo nustatyti du „įtariamieji“, kol galiausiai paaiškėjo, jog tariama reketininkų auka viską išgalvojo.

„Moteris buvo priversta prisipažinti melavusi. Ji sakė istoriją apie reketą sukūrusi, nes nežinojo kaip pasiaiškinti vyrui dėl nežinia kur išleistų pinigų“, - pasakojo teisėsaugininkai.

Kilus įtarimams, jog kaunietė gali būti nestabilios psichikos, ją tirti buvo pavesta psichiatrams. Ekspertai atsakė, jog melagė sveika, suvokė savo veiksmus ir gali už juos atsakyti.

Anksčiau neteistai kaunietei pareikšti kaltinimai melagingo įskundimo ar pranešimo apie nebūtą nusikaltimą. Už šį nusikaltimą melagei gresia viešieji darbai, bauda arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.