Žaisti kortomis iš to, kas nusirengs, – pavojinga

Po 13 metų nelaisvės už žiaurų kortų lošimo partnerio nužudymą – toks Klaipėdos apygardos teismo nuosprendis supykdė ir 25 metų Robertą Jaugą, ir 38 metų Ingridą Masiulionytę. Jie savo kaltės nepripažino, rašo „Lietuvos rytas“.

Daugiau nuotraukų (1)

Aušra Pilaitienė

Feb 7, 2014, 6:51 AM, atnaujinta Feb 16, 2018, 2:54 PM

Tragedija Klaipėdoje, Brožynų gatvės daugiabutyje, įvyko 2013 metų vasario 27-ąją. Pas čia gyvenusį 46 metų Igorį Ivanovą nuolat rinkdavosi išgerti mėgstantys bičiuliai.

Ir tąkart čia jau buvo linksminamasi kelias dienas. Vieni ateidavo, kiti išeidavo.

Moteris nesutiko nusirengti

Tą vakarą kompanija žaidė kortomis. Pralaimėjęs turėjo nusirengti vieną drabužį. Kai sėkmė aplenkė I.Masiulionytę, ji nusirengti nesutiko.

Tuomet buto šeimininkas esą kyštelėjo ranką jai į tarpukojį. Įsižeidusi moteris stumtelėjo priekabiautoją, jis nuvirto, trenkėsi į kažką galva. Bet nieko baisaus nenutiko – kiti jį pakėlė ir pasodino ant kėdės.

Liudininkų teigimu, tuo metu galėjo būti apie aštuonias valandas vakaro. 19 valandų 45 minutes rodė ir sustojęs I.Ivanovo laikrodis sudužusiu stikliuku. Tikriausiai laikrodis buvo sugadintas krintant.

Visi trys buvo girtutėliai

Keli bičiuliai išėjo namo. Bute liko tik šeimininkas ir I.Masiulionytė su R.Jauga. Jie čia nakvojo jau porą naktų.

Vienas liudininkų pasakojo, kad moteris „kabinosi Igoriui ant kaklo – gal rūpėjo jo butas, bet ji jam buvo nereikalinga“.

Kitam atrodė, kad I.Ivanovas norėjo nakčiai likti su moterimi. Kaip viskas klostėsi iš tikrųjų, pasakyti nelengva – visi buvo nemažai išgėrę.

Likus trise I.Masiulionytei esą pasidarė bloga, nes ji sumaišė naminę degtinę su vynu, todėl ji nuėjo miegoti. O kai apie trečią valandą kankinama troškulio nubudo, ji I.Ivanovą rado gulintį ant grindų tarpduryje tarp virtuvės ir koridoriaus.

Teisme purtėsi kaltės

„Labai gaila Ivanovo. Aš jo nespardžiau, mes su juo nesipykome. Tą vakarą jis man trenkė, kai pasakiau, kad einu miegoti prie Ingridos, aš atsilyginau tuo pačiu, ir viskas. Dar išgėrėme, susitaikėme ir nuėjome miegoti“, – teisme aiškino R.Jauga.

„Aš šio nusikaltimo nepadariau. Pati iškviečiau greitąją pagalbą. Nenoriu prisiimti svetimos kaltės, tikiu teisingumu“, – gavusi paskutinį žodį kalbėjo I.Masiulionytė.

Tačiau jos parodymai keitėsi kelis kartus. Vienąkart aiškinusi, kad tik rytą atėjusi pas I.Ivanovą rado jį mirusį, kitąkart teigė, jog miegojo jo bute. Be to, slėpdama nusikaltimą ji išmetė kruvinus R.Jaugos batus.

Suskaičiavo daug sužalojimų

Ant I.Ivanovo kūno ekspertai suskaičiavo daugybę žiaurių sužalojimų.

Jam ne mažiau kaip devynis kartus kumščiais ir kojomis smūgiuota į galvą, po kelis kartus – į kaklą ir krūtinę.

Lūžęs krūtinkaulis sutraiškė kairįjį širdies skilvelį, užfiksuota daugybė šonkaulių lūžių.

Nustatyta, kad žmogus buvo daužomas gulintis aukštielninkas. Tokių sužalojimų galėjo atsirasti šokinėjant jam ant krūtinės.

I.Ivanovas buvo vienišas, juo rūpinosi vienintelis artimas žmogus – teta. Nuteistieji turės jai atlyginti laidotuvių išlaidas – 7300 litų ir sumokėti už advokato paslaugas.

I.Masiulionytė jau buvo teista už smurtą. Penkis vaikus pagimdžiusi moteris jų neaugino.

R.Jauga taip pat nevaldė emocijų – kelios savaitės prieš tragediją jis smurtavo prieš savo motiną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.