Kyšininkavimu įtarti Vilniaus policininkai atsidūrė areštinėje

Vilniaus apskrities policija pranešė apie du sulaikytus policininkus, įtariamus kyšininkavimu. Vienam iki pensijos buvo belikę metai, kitas buvo dar tik pradėjęs savo karjerą policijoje. Manoma, kad jie galėjo paimti kyšį iš greitį viršijusio vairuotojo.

Vilniuje dėl galimo kyšininkavimo sulaikyti du policininkai.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Vilniuje dėl galimo kyšininkavimo sulaikyti du policininkai.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Andrius Vaitkevičius

2014-02-11 14:34, atnaujinta 2018-02-16 11:04

Kaip pranešė Vilniaus apskrities VPK, Imuniteto skyriaus pareigūnai, atlikdami ikiteisminį tyrimą dėl vasario 5 d. galimo pareigūnų kyšininkavimo, pirmadienį sulaikė ir uždarė į areštinę Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdybos Kelių patrulių rinktinės 2-osios kupos 2-ojo būrio vyresnįjį patrulį T.F. (gim. 1972 m.) ir to paties būrio patrulį T.V. (gim. 1990 m.).

Antradienį Vilniaus miesto apylinkės teismo nutartimi pareigūnas T.F. buvo suimtas penkioms paroms.

Ikiteisminį tyrimą kontroliuoja Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimų skyriaus prokuroras.

Vilniaus apskrities VPK Imuniteto skyriaus viršininkas Elanas Jablonskas pareigūnų paimtos sumos įvardinti nepanoro, kadangi tai yra ikiteisminio tyrimo duomenys. Lrytas.lt jis sakė, kad pareigūnai į Imuniteto skyriaus akiratį pakliuvo gavus informacijos, jog jie paėmė kyšį iš greitį viršijusio vairuotojo.

„Informacija buvo patikrinta, surinkus visus duomenis, pareigūnai buvo sulaikyti. Dėl vieno šiandien (antradienį) kreiptasi į teismą, jam paskirtas penkių parų suėmimas. Dėl kito bus kreiptasi į teismą ir prašoma suėmimo trečiadienį“, – sakė E.Jablonskas.

Jis taip pat teigia, kad teismo bus prašoma ir abu pareigūnus nušalinti nuo tarnybos.

„Kai baigsis suėmimo laikotarpis, pareigūnai tikrai neturėtų grįžti į tarnybą“, – sakė Imuniteto skyriaus viršininkas.

Vieno sulaikyto pareigūno tarnybos policijoje stažas – 19 metų. Jam buvo likę tik vieneri metai iki pensijos. Kitas policijoje neišdirbo nė metų.

„Toks klausimas kylą – senas vilkas moko jauną ar jaunas įtraukė seną? “, – juokauja pareigūnas. 

E.Jablonskas kol kas neatskleidžia detalių, kokiu būdu sužinota apie kyšį paėmusius pareigūnus. Jis tvirtina, kad Lietuvoje daugėja pilietiškų žmonių, informuojančių apie nedorus policininkus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.