Policininkai pažeidėjų prašė atvežti malkų ir padaryti remontą

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Imuniteto skyriuje atliktas ikiteisminis tyrimas dėl galimo kyšininkavimo, papirkimo ir piktnaudžiavimo tarnyba.

Policininkai įtariami kyšių prašę ir malkomis.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Policininkai įtariami kyšių prašę ir malkomis.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Feb 11, 2014, 6:01 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 10:52 AM

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Imuniteto skyriuje atliktas ikiteisminis tyrimas dėl galimo kyšininkavimo, papirkimo ir piktnaudžiavimo tarnyba.

Pasak policijos pranešimo, tyrimo metu nustatyta, kad 2012 metų lapkričio 24-osios naktį apie 1 val.14 min. policijos pareigūnai J.K. ir M.V. Šalčininkų rajone, kelyje prie Buikų kaimo sustabdė R.G. vairuojamą automobilį. Už tai, kad R.G. nebūtų patrauktas administracinėn atsakomybėn dėl vairavimo neblaiviam, įtariama iš R.G. paėmė 100 litų kyšį.

Be to, po trijų dienų 17 val. 17 min. Šalčininkų rajone, Kaniūkų kaime, policijos pareigūnai J.K. ir M.V. sustabdė T.B. vairuojamą automobilį ir už T. B. nepatraukimą administracinėn atsakomybėn dėl vairavimo esant neblaiviam, įtariama, susitarė, jog T.B. policijos pareigūnui M.V. atveš neapibrėžtą kiekį malkų, o pareigūnui J.K. padarys patalpų remontą.

Taip pat nustatyta, kad 2012 metų gruodžio 28 dieną apie 9 val. 25 min. policijos pareigūnai J.K. ir A.K. Šalčininkų rajone, galimai Tetėnų kaime sustabdė S.Š. vairuojamą automobilį. Teisės vairuoti vyras neturėjo. Už jo nepatraukimą administracinėn atsakomybėn, įtariama, susitarė iš S.Š. paimti 200 litų kyšį už tai, kad nebūtų surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas.

Praėjusią savaitę Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras bylą su kaltinamuoju aktu perdavė į teismą.

Policija taip pat praneša, kad atliekant šį ikiteisminį tyrimą iš jo atskirti trys atskiri tyrimai pagal dėl kyšininkavimo, kurie baudžiamuoju įsakymu perduoti į teismą.

2013 metų rugsėjo 12 dieną teismo baudžiamuoju įsakymu M.V. pripažintas kaltu dėl kyšininkavimo ir piktnaudžiavimo, buvusiam pareigūnui paskirta 13 tūkst. 650 litų bauda. Tais pačiais metais teismo baudžiamuoju įsakymu R.G. pripažintas kaltu dėl papirkimo.

2013 metų gruodžio 16 dieną teismo baudžiamuoju įsakymu T.B. pripažintas kaltu dėl kurstymo piktnaudžiauti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.