Už nužudymą tauragiškis bus teisiamas po 12 metų

32 metų tauragiškiui teks iš naujo prisiminti nemalonius 2001 metų birželio įvykius: mėnesio pabaigoje Klaipėdos apygardos teismas dar kartą atvers brutalaus nužudymo bylą, kurioje jau nuteisti ir bausmes atlikę yra kiti šeši šio nusikaltimo bendrininkai.

Tauragiškis už nužudyma bus teisiamas po 12 metų.<br>A.Barzdžiaus asociatyvi nuotr.
Tauragiškis už nužudyma bus teisiamas po 12 metų.<br>A.Barzdžiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 11, 2014, 1:27 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 11:08 AM

Klaipėdos apygardos prokuratūra praneša, kad 2001 m. vasarą tauragiškiui D.I. buvo tik 19 metų, kai jis kartu su dar šešiais 14-22 metų pažįstamais jaunuoliais birželio 8 d. apie 23 val. po Tauragės dvare vykusių šokių dėl menkavertės priežasties užpuolė ir suspardė jiems neįtikusį vaikiną, kuris po kurio laiko ligoninėje mirė.

Dviem iš egzekucijoje dalyvavusių jaunuolių – tuo metu dar nepilnametei moksleivei Romenai P. bei D.I. buvo pareikšti kaltinimai dėl nužudymo, kiti penki jaunuoliai kaltinti dėl viešosios tvarkos pažeidimo. Įsiteisėjusiu 2002 m. spalio 11 d. Klaipėdos apygardos teismo nuosprendžiu jie buvo nuteisti lygtinėmis bausmėmis, o nužudymu kaltintai merginai teismas skyrė 5 metų laisvės atėmimo bausmę.

Teismo nuosprendžio tada neišgirdo tik vienas kaltinamasis – D.I. Kaip prisimena tuometinis valstybės kaltintojas, devyniolikmetis teisme nepasirodė prieš jam suteikiant paskutinįjį žodį. Buvo paskelbta teisiamojo paieška, ikiteisminis tyrimas jo atžvilgiu išskirtas.

Šių metų vasario 3 d. tauragiškis buvo sulaikytas Kaliningrado srityje ir pargabentas į Lietuvą.

Praėjusią savaitę teismas D.I. nustatė 2 mėn. suėmimo terminą.

Nužudymo bylos dėl chuliganiškų paskatų nagrinėjimas Klaipėdos apygardos teisme numatytas vasario 26 d., valstybinį kaltinimą jame, kaip ir prieš 12 metų, palaikys tas pats prokuroras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.