D.Kedžio garbintoją užklupo nemalonumai

Pateiks ir ieškinį

Dvejus metus nuo Kedžių ir Venckų tvoros dieną – naktį nesitraukęs R.Ščiglinskas šiandien stojo prieš Kauno apylinkės teismą.<br>A.Barzdžiaus nuotr.
Dvejus metus nuo Kedžių ir Venckų tvoros dieną – naktį nesitraukęs R.Ščiglinskas šiandien stojo prieš Kauno apylinkės teismą.<br>A.Barzdžiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Asta Kuznecovaitė

Feb 12, 2014, 8:10 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 9:51 AM

Dvejus metus nuo Kedžių ir Venckų tvoros dieną – naktį nesitraukęs R.Ščiglinskas rytoj stos prieš Kauno apylinkės teismą dėl vieno pagrindinių Kauno žudynių bylos liudytojo M.Žalimo įżeidimo.

Socialiniame tinklalapyje „Facebook“ grupė „Klonio gatvės dienoraštis“ administruojantis kaunietis jau seniai garsėja savo šmeižikiškais ir įžeidžiamais pasisakymais visų, kurie nepritaria N.Venckienės ir jos dviem žmogžudystėmis įtariamo brolio Drąsiaus Kedżio veiksmams, atžvilgiu.

Nors dėl jo veiklos į teisėsaugos institucijas jau kreipėsi ne vienas nukentėjęs žmogus, tačiau R.Ščiglinskui paaiškinus, kad jis nėra vienintelis puslapio administratorius, jam pavykdavo išsisukti.

Pateiks ir ieškinį

M.Žalimas nusprendė elgtis kitaip. Jis į teismą kreipėsi privataus kaltinimo tvarka ir jo skundas buvo priimtas.

Ketvirtadienį Kauno apylinkės teismas rengia taikomąjį posėdį, tačiau M.Žalimas teigia, kad taikytis su jį įžeidusiu N.Venckienės gerbėju nesiruošia.

„Jei tai būtų paprastas parašymas, jei būčiau išvadintas kvailiu ar panašiai, nebūtų net skundo. Bet jis parašė didžiausią litaniją su šlykščiausiai žodžiais, akivaizdžiai siekdamas mane apšmeižti ir pažeminti, todėl jokio susitaikymo nebus“, – „Lietuvos rytui“ sakė M.Žalimas.

Vyras R.Ščiglinskui taip pat ketina pateikti civilinį ieškinį: „Greičiausiai prašysiu 10 tūkstančių litų, o teismas, kiek priteis, tiek priteis“.

Kompiuterį pirko įmonei

Teismas su M.Žalimu ne vienintelės problemos šiemet užgriuvusios R.Ščiglinską. Jo atžvilgiu Kauno rajono policijos komisariate atliekamas ikiteisminis tyrimas dėl apgaulingos buhalterinės apskaitos tvarkymo.

Neseniai R.Ščiglinsko namuose ir bendrovėje „Customs Consultings“ buvo atliktos kratos, per kurias paimti kompiuteriai ir ikiteisminiam tyrimui reikalingi dokumentai.

Tyrėjai įtaria, kad nusikaltimas įvykdytas 2012 metų pavasarį. Tuomet R.Ščiglinskas organizavo tiesiogines transliacijas internetu iš Klonio gatvės.

Sugedus jo senam kompiuteriui, jis paprašė Didžiojoje Britanijoje gyvenančių N.Venckienės šalininkų pagalbos.

Žmonės surinko ir pervedė jam pinigus naujam kompiuteriui įsigyti, tačiau gudrusis verslininkas juos apmovė – kompiuterį nusipirko ne savo, o savo bendrovės vardu.

Tyrėjai įtaria, kad taip R.Ščiglinskas ne tik suklastojo buhalterinius dokumentus, bet ir iš valstybės neteisėtai susigrąžino PVM.

Įarimai šioje byloje R.Ščiglinskui kol kas nepareikšti.

Įtarimai dėl sekimų

N.Venckienė itin garbinančiam R.Ščiglinskui jau yra pareikšti įtarimai byloje dėl neteisėtos informacijos rinkimo apie nužudyto ir po mirties pedofilu išvadinto Vaido Milinio šeimą.

Taip pat jis įtariamas persekiojęs Andrių Ūsą bei Laimutę Stankūnaitę su dukrele.

Atliekant šį ikiteisminį tyrimą, R.Ščiglinsko namuose ir darbovietėje taip pat buvo atliktos kratos.

Ikiteisminis tyrimas dėl sekimų jau beveik baigtas. Planuojama, kad balandžio mėnesį byla turėtų pasiekti teismą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.